Μια φορά μονάχα δεν φτάνει!

Το post στάλθηκε από το Γιάννη Μ.

Έχοντας ήδη επισκεφτεί μια φορά την Πόλη...σχεδόν αστραπιαία...πριν από 4 χρόνια πάντα ήθελα και περίμενα πως και πως τη στιγμή που θα ξαναγυρνούσα. Βλέπετε όταν ανοίξεις το βάζο με τη Μερέντα σκεπτόμενος.....θα φάω λίγο και θα το κλείσω.....αυτό δεν συμβαίνει ποτέ! Η γλύκα της, όπως και της Πόλης άλλωστε, είναι σαρωτική!!



Δοθείσης της ευκαιρίας λοιπόν βρέθηκα στην Πόλη με τα φτερά της ΟΑ (τελευταία πτήση από Θεσσαλονίκη πριν τη μετάβαση στην Olympic Air) και αμέσως τηλεφώνημα στον subject expert Αγγελή, με τον οποίο είχα συστηθεί μια φορά στο μακρινό παρελθόν μέσω μιας κοινής μας φίλης.




Πολλές φορές λένε αρκούν 2 λεπτά για να καταλάβεις έναν άνθρωπο. Με τον Αγγελή ίσως και λιγότερο. Σε κερδίζει η ευγένειά του, η ανοιχτή καρδιά του...ακόμα και με κόσμο που δεν γνωρίζει....και βέβαια μόλις η συζήτηση στρέφεται στην Πόλη, ο έρωτάς του για αυτήν. Ο Αγγελής είναι ερωτευμένος μαζί της και από αυτό το γεγονός επωφελήθηκα κι εγώ. Μιλάει για αυτήν και νομίζεις ότι την ίδια στιγμή εκφράζει και τις δικές σου σκέψεις, τα δικά σου θέλω και αμέσως ο οποιοσδήποτε συνομιλητής του την ερωτεύεται κι αυτός. Δεν χρειάστηκε πολύ ώρα....ο Αγγελής καθότι πανούργος (με την καλή έννοια...χαχαχα) διαβάζει τον συνομιλητή του και τον κατευθύνει σε πράγματα που σίγουρα θα απολαύσει στην επαφή του με την Κωνσταντινούπολη. Μου υπέδειξε άμεσα αξιοθέατα, βόλτες, γειτονιές, πράγματα που έπρεπε να γευτώ και να δοκιμάσω όπως και τρόπο για να γίνουν. Για να μην μακρηγορώ και κλέβω χώρο από το υπέροχο blog του.....η Πόλη σαν προορισμός τα έχει όλα και τα δίνει όλα.



Δυστυχώς όμως η αντιμετώπισή της από τα οργανωμένα ταξιδιωτικά γραφεία περιορίζεται στον εντυπωσιασμό των επισκεπτών με αμφιβόλου ποιότητας θεάματα (χορούς της κοιλιάς και μπουζουξίδικα) και με κατευθυνόμενες αγορές τύπου "παζάρια με ελληνόφωνους Τούρκους εμπόρους". Καλά είναι και αυτά αλλά η μαγεία της Πόλης είναι αλλού. Οι άνθρωποί της, η ομορφιά της λόγω χωροθέτησής της στο ομορφότερο σημείο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, η αρχιτεκτονική της, η νεανική ατμόσφαιρά της, τα μνημεία της, το θεσπέσιο φαγητό της και τόσα άλλα τα οποία μπορεί κανείς να τα ζήσει μόνο με την καθοδήγηση ενός ανθρώπου όπως ο Αγγελής, ο οποίος, επειδή ακριβώς είναι ερωτευμένος μαζί της δεν θα την βεβηλώσει ποτέ!




Μια επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι ποτέ αρκετή. Εγώ δεν έχω τελειώσει ακόμα μαζί της. Για εσάς που το σκέφτεστε μια συμβουλή! Αξίζει να αφηνόμαστε στα χέρια των ντόπιων (ο Αγγελής εδώ και αρκετό καιρό περιλαμβάνεται σε αυτούς) όταν επισκεπτόμαστε ένα μέρος ως τουρίστες γιατί...πως να το κάνουμε....ξέρουν κάτι παραπάνω.





3 comments:

Στέλιος said...

Συμφωνώ κι επαυξάνω!

Anonymous said...

Για ξενοδοχεία, αεροπορικά, αξιοθέατα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες διαβάστε τον    ταξιδιωτικό οδηγός για την Τουρκία του skroutzhoidays.com που βρίσκεται εδώ 

Anonymous said...

Stay AccountableAnother important tip that can help you good shape order to do
p90x and can do the classic plus add the extra cardiovascular workouts to
their routines. Workout Buddies: When you have a strong in
one: twelve Dvd disks, a workout guidebook and additionally
diet plan.

Have a look at my webpage - Sublim

Related Posts with Thumbnails