100 σολωμοί, 200 αυγά, 300 τσίζκεϊκ, 400 πηρουνιές, 500 αναρτήσεις


Αν και για τους Κινέζους, μόλις χθες μεσάνυχτα μπήκε η Χρονιά του Φιδιού, για μας πέρασε ήδη για τα καλά ο πρώτος μηνάκος του 2013. Πώς τρέχει έτσι ο καιρός, ε; Κυριακή γαρ σήμερα, ξυπνάω στις 2μμ, μόνος στο σπίτι, για να δούμε τι έχω στο ψυγείο. Άλλαχ, Άλλαχ! Πού βρέθηκαν οι 100 σολωμοί να κολυμπάνε ανάμεσα στον άνηθο, να κάνουν κύκλους γύρω από το μπεγιάζ πεϊνιρί, ν' αφήνουν τα αυγά τους  κάτω από το βούτυρο; Να εδώ το έχω το μαχαίρι του Σογκούν, χλαπ, χλουπ, κλατςςςςς! Τα φιλετάκια τους τώρα πλαγιάζουν σε κατσικίσιο τυρί, σκεπασμένα με τριζάτη ρόκα.


Η μάχη με το ατιθασόψαρο, όπως ήταν φυσικό, δεν ήταν αναίμακτη. Γύρω στα 200 αυγά που φύλαγα να βάψω την Πασχαλιά, έγιναν ακουσίως στραπατσάδα, θαμμένη για πάντα αντί για κιβούρι, σε σουσαμένιο μπέιγκελ. Τον τάφο τους έρανα με πράσο, σκορδάκι, μαυροπίπερο και τον εναπομέιναντα σολωμό. Αιωνία τους η μνήμη.

 

Αντί για παξιμάδι δε, πρόσφερα στους γείτονες 300 κομμάτια τσίζκεϊκ. Από γεύση ωραίο, αλλά λίγο μπαγιάτικο, μια χαρά το ξεφορτώθηκα.


400 πηρουνιές του σχεδόν ζαχαρωτού σοκολατένιου φατζ, αρκούσαν τελικά για να γλυκάνουν την πικράδα του χαμού.


Και τι καλύτερο από 500 κόκκους καφέ να σπάσει, το αποβλακωτικό το μέλωμα. Πάει ταμάμ βλέπεις, με την αλμύρα του Βοσπόρου.


Τι λέει: Συνεχίζουμε παρέα για τις 600 αναρτήσεις. Σας ευχαριστώ.

4 comments:

ElenArt said...

Αγγελή μου...να πω να τα χιλιάσεις τα ποστάκια σου...λίγο μου φαίνεται γιατί πολύ γρήγορα θα τα φτάσεις και θα τα ξεπεράσεις. Λατρεύω την Πόλη αλλά εσύ με έκανες να την αγαπήσω περισσότερο. Σου εύχομαι να είσαι πάντα γερός και κεφάτος και να μας βολτάρεις στα μέρη που αγαπάς....να παίρνουμε κι εμείς κάποια γεύση. Να είσαι πάντα ο εαυτός σου και να συνεχίσεις να μας κάνεις να χαμογελάμε με το ιδιότυπο χιούμορ σου. Πολλά φιλιά.....

Anonymous said...

Αγγελή κοντά είναι και οι χίλιες! Νάσαι καλά ,γερός.
Είναι πολύ μικρό και τυπικό ένα ευχαριστώ, να ξέρεις ότι είναι από καρδιάς, για ότι μας μεταφέρεις από την Πόλη.
Αλήθεια πως πήγε το πρώτο χειμωνιάτικο τούρ;

Γειά χαρά!
Πόπη Λάρισα

Δάφνη Χρονοπούλου said...

Με τρέλανες μέχρι να καταλάβω...

Να τα χιλιάσεις Αγγελή μας,
να σε χαίρονται όσοι αγαπάς
(και η Αμπλά σου)!

Anonymous said...


Thanks for sharring importent information in this blog.
It was very nice.
Yazılı Soruları
Aşk Flashları
Cilt Bakımı

Related Posts with Thumbnails