έριξα άγκυρα στην Άγκυρα


Μου πήρε δέκα ολόκληρα χρόνια από το πρώτο μου ταξίδι στην Τουρκία για να επισκεφθώ επιτέλους την πρωτεύουσα Άγκυρα. Όλο αυτό το διάστημα, δεν είχα καμία όρεξη για βόλτες, είχα μαλθακώσει βλέπετε από τα χάδια της Πόλης, δεν ήθελα ούτε να ακούω για την άσχημη ετεροθαλή αδερφή Της, που ο πατριός την έκανε αρχόντισσα του σπιτικού και παραμέλησε την Καλή μου. Ό,τι κοροϊδεύεις όμως, ως γνωστόν, το λούζεσαι και ήταν γραπτό να την πατήσω για τα καλά. Με εσάς που με παρακολουθείτε και μέσα από τη σελίδα του μπλογκ στο Facebook, το τελευταίο δεκαήμερο  ταξιδέψαμε παρέα από την Ιστάνμπουλ στην Αντιόχεια, από κει στην Γκαζιαντέπ, μετά στην Ούρφα και τελικά στην Άγκυρα. Αχχχχχ, σε αυτήν την Άγκυρα, που μετάνιωσα σαν το σκυλί που σνόμπαρα τόσα χρόνια! Τι ωραία ρυμοτομία, καταπράσινα πάρκα παντού διάσπαρτα, συναρπαστικά μουσεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, ατμόσφαιρα παλαιϊκή αλλά πάντοτε συγκερασμένη με μοντέρνες πινελιές, όπου και όσο ακριβώς χρειάζεται! Να μη σας τα πολυλογώ, αποφάσισα να ζήσω από δω και στο εξής εδώ. Ούτε καν θα γυρίσω στην Πόλη να πάρω τα πράγματά μου. Θα ζητήσω φίλους να βάλουν τα βιβλία και τα ρούχα μου σε ένα καμιόνι και να μου τα στείλουν! Ευχαριστώ πολύ για την ως τώρα στήριξη και αγάπη σας, μη μου στενοχωριέστε, μαζί θα αρχίσουμε να ανακαλύπτουμε τις ομορφιές αυτής της φανταστικής πόλης, οι οποίες θα αποτυπώνονται στο Νέο μπλογκ: Angelis and the Ankara (angelisandtheankara.blogspot.com). Άνκαρα, Άνκαρα σε είδα και τράκαρα!


Δεκα χρόνια έγγαμου βίου και το πρώτο στραβοπάτημα...αποδείχθηκε μοιραίο!

8 comments:

Haris said...

Καλή Πρωταπριλιά Αγγελή....

Lila said...

καλό μήνα Αγγελάκο!

ElenArt said...

Καλημέρα Αγγελή μου και Καλό μήνα σου εύχομαι. Το γεγονός ότι ερωτεύτηκες την Άγκυρα και θ'αφήσεις την Πόλη για να μείνεις εκεί δια παντός....ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΗ ΦΑΡΣΑ μπορώ να το εκλάβω. Μόνο που με μπέρδεψες λιγάκι όσον αφορά το θαυμασμό σου για την πρωτεύουσα. Είναι όντως έτσι ????..τί να πιστέψω από έναν πρωταπριλιάτη ψεύτη ???...Αύριο που θα έχουμε 2 του μηνού, θα περιμένω την αλήθεια. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ (ask) ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΣ. Μη μη απογοητεύσεις σε παρακαλώ. Να περνάς καλά και να γυρίσεις γρήγορα πίσω στο κονάκι σου. Φιλιά.

Debbie said...

Και να το έβλεπα δε θα το πίστευα. Καλό μήνα Αγγελή!!!

monkey said...

καλό μήνα γιάβρουμ!
εγώ πάντως το πίστεψα,
μα πόσο αυθόρμητο παιδί!!! πάντα το έλεγα!

mahler76 said...

σιγά μην αφήσεις την Πόλη. Επίσης σιγά μην είναι ωραία πόλη η Άγκυρα χαχαχα. Καλό σου μήνα.

Deniser said...

Παραλίγο και να το πιστέψω!
Όμως η Άγκυρα είναι πράγματι μια όμορφη και ήρεμη πόλη. Μετρημένη και ήσυχη.
Θα συνιστούσα μια βόλτα στις μουσικές σκηνές της, καθώς ήταν και παραμένει η πιο "ροκ" πόλη της Τουρκίας.

Georgia said...

Αχ, βρε Αγγελή μου, έπρεπε να σκεφτείς κάποιο λιγότερο οφθαλμοφανές ψεμματάκι για πρωταπριλιά! Όπως είδες, όλοι το πήραν χαμπάρι! Εννοείται πως αυτό ήθελες κι εσύ, βέβαια, αλλιώς κάτι καλύτερο θα σκεφτόσουν. Καλό μήνα. Σίγουρα αξίζει το αρχαιολογικό μουσείο με τα απίθανα εκθέματα των Χετταίων. Σου βάζω ödev να βρεις τις ομοιότητες με τα μυκηναϊκά. Φιλιά και καλή ανοιξούλα. PS Μην ξεχνάς, σε περιμένω και στη Σμυρνούλα πάντα.

Related Posts with Thumbnails