Ένα γεμαααάτο διήμερο!

Το post στάλθηκε από την Τζένη Σ. & τον Παναγιώτη Μ.

Ακολουθούσαμε κι εμείς, όπως και πολλοί άλλοι τον σύγχρονο ελληνικό οδηγό της Πόλης, εμπνευσμένο από τον Αγγελή, πριν επισκεφτούμε την Πόλη. Τελικά πραγματοποιήσαμε μια αξέχαστη διήμερη βόλτα στην Πόλη, με συνοδό τον ίδιον! Ο ενθουσιασμός, τόσο ο δικός μας όσο και του μοναδικού ξεναγού μας, αλλά και ο τέλειος μεταξύ μας συντονισμός, αποτέλεσαν σημαντικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση όλων όσων ονειρευόμασταν να ζήσουμε στην Πόλη.



Το πρωί της Παρασκευής μας βρίσκει σε ένα τραπέζι στο Ταξίμ μπροστά σε ένα πλούσιο θερμιδικά πρωινό, αποτελούμενο από ομελέτα με καβουρμά, τούρκικα τυριά, καϋμάκι με μέλι και το γευστικό τσάι.



Η βόλτα που ακολουθεί στην Ιστικλάλ, αποτελεί ευκαιρία να γευτούμε το υπέροχο προφιτερόλ στο INCI και να καταλήξουμε χορτάτοι στο ξενοδοχείο Buyuk Londra για ένα τούρκικο καφέ. Ανεβαίνοντας τους καταπληκτικά διακοσμημένους ορόφους με τις ταξιδιωτικές κασέλες, τις πολυκαιρισμένες ταπετσαρίες και την βαριά ατμόσφαιρα του νοτισμένου Λονδίνου, φτάνουμε στην ταράτσα για θέα Ανατολής. Η Πόλη απλώνεται μπροστά μας με τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα τζαμιά, του μιναρέδες, την Αγία Σοφία, το Βόσπορο.



Από κει γίνεται και ο περαιτέρω σχεδιασμός της εξόρμησης με τη βοήθεια του Αγγελή και το επόμενο λεπτό βρισκόμαστε να περπατάμε σε στενά δρομάκια με παραδοσιακά μαγαζιά και καλαίσθητα καφέ. Χαιρετούμε τον πύργο του Γαλατά, πίνουμε μια δροσερή λεμονάδα στο Building και το μεσημεράκι συνεχίζουμε στους δρόμους των γεύσεων.


Μποκλού burger στη πλατεία Ταξίμ, Λαχματζούν λίγο πιο πάνω και το αποκορύφωμα: γευστικό Κιουνεφέ. Το απογευματάκι κάνουμε τη βόλτα στο Τζιχάνγκιρ, το «Κολωνάκι» της Πόλης, ρίχνοντας μια φευγαλέα ματιά στις boutique και πίνοντας καφέ με διασημότητες από τη σειρά «Σύνορα της αγάπης». Με τα πόδια μας να έχουν πάρει φωτιά και τις αισθήσεις σε εγρήγορση καταλήγουμε να βγαίνουμε φωτογραφία στα λεγόμενα “σκαλάκια”.



Ακολουθεί η γεμιστή πατάτα πλάι στο Βόσπορο και η βραδιά κλείνει με γευστικά κοκτέιλ στο Λεμονόκηπο. Η μέρα τελειώνει τόσο γεμάτη από εικόνες, γεύσεις και εντυπώσεις!



Το επόμενο πρωί τρώμε πρωινό με θέα στο εστιατόριο Konak, απ' όπου τα μάτια μας απολαμβάνουν την παλιά Πόλη. Τι ακολουθεί μετά άραγε; Μια μικρή βόλτα στη σκεπαστή αγορά και στάση εκεί κοντά για τον απαραίτητο ναργιλέ.



Παίρνουμε το πλοιαράκι για μια βόλτα στο Βόσπορο και όπως και στο πρωινό, η θέα μας κάνει παρέα στο μεσημεριανό μας στο Hamdi στο Εμίνονου.



H μέρα μας κλείνει κάτω από τον πύργο του Γαλατά με λευκό κρασί, κάνοντας τον απολογισμό του διημέρου!



Βάλαμε πολλά τικ στη λίστα με όλα εκείνα που θέλαμε να δούμε και να γευτούμε, αφήνοντας με ανυπομονησία και άλλα για μια επόμενη επίσκεψη. Εκείνο όμως που πρέπει να πω είναι ότι είναι πολύ ωραίο να διαβάζεις το περιγραφικό και πλούσιο blog του Αγγελή, αλλά είναι ακόμη πιο ωραίο να σε παρασύρει ο ίδιος με τον άκρατο ενθουσιασμό του, σε μια διαφορετική περιπλάνηση στην Πόλη. Και όταν λέω διαφορετική εννοώ να νιώσεις τους ρυθμούς αυτής της πραγματικά εντυπωσιακής Πόλης, να την περπατήσεις, να γευτείς τα περίεργα φαγητά στο δρόμο, να κατανοήσεις έστω και ένα μικρό κομμάτι από αυτήν. Σε ευχαριστούμε Αγγελή!!!!

4 comments:

Angelis said...

Φτου, φτου να μη σας ματιάσω βρε παιδιά! Τι αγαπημένο ζευγάρι που είστε εσείς!

Φύγατε και στέρεψαν τα μπακλαβατζίδικα της Πόλης, από σιρόπια!

Σας ευχαριστώ για το εγκώμιο που μου πλέξατε, σας περιμένω και πάλι!

Anonymous said...

Δεν πρόσεξα αν αναφέρεται πουθενά,
απλά από περιέργεια,τα παιδιά σε διήμερο του μέλιτος βρίσκονταν.

Angelis said...

Όχι ακριβώς, αλλά προς τα κει οδεύουν! Ήταν κάτι σαν προ-weekend του μέλιτος.

Άντε και στο κεφαλάκι μας!

Anonymous said...

Ki egw nomisa oti sterepsan ta mpaklavatzidika apo tous mpaklavades:-)

Ante kai sta dika mas (kai den anaferomai stous gamous ;-)!

Despoina

Related Posts with Thumbnails