ο γραφιάς του πεζοδρομίου


Πολλά περίεργα επαγγέλματα έχουν δει τα μάτια μου στην Πόλη. Μάλλον, πρέπει να το θέσω αλλιώς. Η περιέργεια δεν έγκειται στα επαγγέλματα αυτά καθαυτά, αλλά στο που τα συναντάς. Καρδιολόγο θες, εκεί που φουμάρεις ναργιλέ; Να 'τος! Ή μήπως δεν κόβει το μαχαίρι της κουζίνας; Ψιτττττ, κύριε τροχιστά για ελάτε απ' εδώ! Εκεί που περπατούσα στο Φατίχ τις προάλλες, είδα κάτι και μου 'πέσαν τα μαλλιά. Έναν κύριο (καθ' όλα σοβαρό) να συμπληρώνει υπεύθυνες δηλώσεις και επίσημες φόρμες για ασφαλισμένους του παρακείμενου τουρκικού ΙΚΑ,  σε μια γραφομηχανή. Φαινόταν να τον έχουν τόσο ανάγκη οι καημένοι. 


Η σκηνή θα ήταν τελείως συνηθισμένη αν εκτυλισσόταν σε ένα γραφείο. Αντιθέτως, όλα λαμβάνουν χώρα στο πεζοδρόμιο! Η κυρία για παράδειγμα, περιμένει τη σειρά της καθήμενη στον πάγκο...ουπςςς, στο καπό του αραμπά ήθελα να πω.

4 comments:

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ said...

Πριν 30 χρόνια και εδώ υπήρχαν τέτοιοι "γραφιάδες", έξω από υπηρεσίες.
Ύστερα μετακόμισαν στα κυλικεία των υπηρεσιών και τώρα εμφανίζονται σε περιόδους αιχμής.
Εννοείται ότι είναι αφορολόγητοι!!
Καλημέρα από την Θεσσαλονίκη!

Mary Ka said...

Οχι πριν 30 χρόνια,τελευταία φορά που είδα εγώ στην Αθήνα ήταν πριν 10 χρόνια,ίσως να υπάρχουν ακόμη σε κάποιες υπηρεσίες,μόνο που ποτέ δεν έχω δει γραφομηχανή. Οι δικοί μας είναι "χειρωνάκτες", κάνουν 100% χειροποίητη δουλειά.

Αννέτα said...

Ε δεν υπάρχουν αυτοί οι Τούρκοι! Είναι θεοί, ΤΕΛΟΣ!

Maria Hinni said...

Kati tetoioi na mou to 8umi8eis 8a mou fane ti douleiaaa:PpPpP

Related Posts with Thumbnails