Κας Τε Λόριζο


Αυτό το καλοκαίρι είναι καυτό. Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό, για τον υδράργυρο μιλάω που έχει κολλήσει ο ρημαδιασμένος στους 34°C. Μπορεί εκεί στην καιόμενη-βάτο-Ελλαδίτσα να μην σας πέφτουνε πολλοί, αλλά η υγρασία της Πόλης και το γεγονός ότι καθημερινώς βολοδέρνω (αναγκαστικά) στο λιοπύρι, τους κάνει αφόρητους. Δεν άντεξα λοιπόν και αποφάσισα να κάνω ένα μικρό δωράκι στον εαυτό μου: ταξιδάκι αναψυχής στη θάλαττα θάλαττα. Έκλεισα αεροπορικά για Νταλαμάν με σκοπό να συνεχίσω για το - όπως μου έλεγαν όλοι και διάβαζα παντού - ήσυχο Κας.


Ορίστε;;; Ήθελα να ξέρω πού την είδαν τη βραδύτητα και το ριλάξ. Η ομορφιά του τοπίου είναι αδιαμφισβήτητη, με την μακριά χερσόνησο να δημιουργεί δυο καταπράσινους κόλπους εκατέρωθεν. Βέβαια τώρα η πρασινάδα μας ψόφησε και το μάτι σου πονάει από το πολύ σκυρόδεμα σε μορφή τριώροφων κουράδων.


Για να λέμε και του στραβού το δίκιο όμως, ο Λυκιακός τάφος στο ξέφωτο του πιο τουριστικού δρόμου της κωμόπολης είναι εντυπωσιακός.


Το ίδιο πανέμορφη είναι και η παραλία Καπουτάς, κανένα μισάωρο με ντολμούς που ξεκινούν από τον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων.


Το αρχαίο θέατρο δε, έχει ανακαινισθεί με τρομερή επιτυχία. Ακόμα και η Ντίσνεϊλαντ θα ζήλευε τόση αφύσικη τελειότητα μέχρι και στην τελευταία κερκίδα. Να 'ναι καλά τα τσιμέντα Τιτάνογλου. Η θέα εντούτοις στη Μεσόγειο είναι σκάσε-να-παραπονιέσαι-και-απόλαυσε. Τόση ομορφιά που μ' έπιασε κόψιμο και έτρεχα στις χημικές τουαλέτες του μνημείου. Δεν κάνω πλάκα.


Η μόνη ελπίδα να ξεφύγεις απ' αυτό το παρατράγουδο της τουριστικής προόδου, είναι να πάρεις το καραβάκι για απέναντι (50 λίρες πάνε-έλα). Για την ανατολικότερη πινέζα της Ελληνικής επικράτειας. Το Καστελόριζο. Επιτρέψτε μου να συνεχίσω μόνο με εικόνες.

 
 

9 comments:

Anonymous said...

ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ή ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΕΓΩ ΠΕΡΑΣΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙ ΟΣΟ ΑΥΤΗ Η ΚΟΥΚΙΚΑ ΦΗΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΞΙΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΜΗΣΙ

Roadartist said...

Θα ήθελα πολύ να το επισκεφτώ κάποια στιγμή!! Ωραίες φωτο!

FairyNeraida Hyacinthie said...

Αχ, τι μας κάνεις, Αγγελή.. Μας ανεβάζεις φωτό διακοπών, όταν εμείς οι δόλιοι φοιτητές μόλις πριν λίγες μέρες τελειώσαμε την εξεταστική και ακόμα δεν δραπετεύσαμε από Αθήνα... Και όχι τιποτά άλλο, οι φωτό είναι και από το αγαπημένο Καστελλόριζο όπου ακόμα δεν εξιωθήκαμε να πάμε.. Άντε, κάνε και καμία βουτιά και για εμάς και καλά να περνάς!

Beauty Follower said...

Πολυ ομορφο και το παγενε και το ελα.
Να μη καθεσαι στα καυτα τσιμεντα αλλη φορα για να μην τρεχεις στο wc χα χα!
Οσο για την υγρασια... χτες στην Αθηνα ηταν ανυποφορη σου λεω.

Anonymous said...

Αμα ήταν μόνο 34 οι βαθμοί καλά θα ήταν!! Εδώ έχουμε κολλήσει στους 40, βρε Αγγελή!

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou said...

Τώρα κατάλαβα γιατί βλέπω τόσες τούρκικες σημαίες στη Μυκονιάτκη θάλασσα.
Καλή ξεκούραση Αγγελή!

panis said...

ΑΓΓΕΛΗ ΤΟ ΠΟΣΤ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΛΟ ΠΑΝΤΡΕΜΜΑ ΕΙΠΑ ΠΑΝΤΡΕΜΜΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΑΜΕ ΚΟΥΦΕΤΑ????
ΓΙΩΡΓΟΣ

Vam33 said...

Ωραίο ποστ!

E.- said...

Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο, Υ Π Ε Ρ Ο Χ Α ...
ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ! Εύγε για το ποστ, εύγε για τις φωτογραφίες, εύγε για την περιγραφή! Ευχαριστώ, μ΄έκανες κι ονειρεύτηκα Κρίμα που πρέπει να ξυπνήσω ...
Ε.-

Related Posts with Thumbnails