Προσκύνημα, πηδάλι και βουτιές!


 
Έτσι μπορεί να περιγραφεί μια επίσκεψη στην Πρίγκηπο, το μεγαλύτερο από τα Πριγκηπόννησα.

 

Με το αργό φέρυ η διαδρομή γίνεται σε 1,5 ώρα και κοστίζει γύρω στο 1,5 ευρώ, ενώ με το γρήγορο πηγαίνεις στο μισό χρόνο και κοστίζει το διπλάσιο. Πρώτη μας δουλειά με την Ελένη και την Γκάρυ, είναι να νοικιάσουμε ποδήλατα για να έχουμε ελευθερία κινήσεων, μιας και στο νησί δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, λεωφορεία ή ταξί.



Η ανάβαση μέχρι την κορυφή του λόφου, όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά, είναι σε κάποια τμήματα απαιτητική, αναγκάζοντάς μας να πάρουμε τα ποδήλατα στα χέρια, αλλά σε ένα μισάωρο φτάνεις κιόλας. Η θέα από το μοναστήρι είναι μαγευτική, μιας και συνδυάζει το δάσος, τα υπόλοιπα νησιά και στο (όχι πολύ) βάθος την αχανή μητρόπολη! Η ηρεμία που επικρατεί, απέχει τοοοόσο από τη βαβούρα και την πολυκοσμία της Πόλης.



Το κατέβασμα είναι σαφώς πιο ξεκούραστο, και μόλις σ' ένα 15λεπτο φτάνεις πίσω στο λιμάνι και αν συνεχίσεις προς την άλλη πλευρά του νησιού, μπορείς να βουτήξεις στην "παραλία" του Νακί Μπέυ. Αμμουδιά ούτε για δείγμα, οι ξαπλώστρες και τα πολύχρωμα αναπαυτικά μαξιλάρια ακουμπούν σε πλαστικό πράσινο τάπητα, που δίνει μια περίεργη αίσθηση, όταν ειδικά βρέχεται (Μπλιαχχχ!). Πλάκα έχει πάντως, περάσαμε α π ί θ α ν α!

No comments:

Related Posts with Thumbnails