ο Αλί και το Plus


Την προηγούμενη Τετάρτη με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος, τον οποίο είχα πολύ καιρό να ακούσω. Κάτι μουσικές από πίσω ακουγότανε, λίγο ζαλισμένα μου μιλούσε, κάτι "σε διάβασα, σε διάβασα" μου είπε. Μάλλον ήταν σ' ένα πάρτυ. Μέσα έπεσα, μου είπε ότι ήταν "στο πάρτυ του Plus, του νέου δωρεάν εβδομαδιαίου περιοδικού του ομίλου της Ελευθεροτυπίας".


Έτσι εξηγούνται όλα. Στο πρώτο τεύχος του περιοδικού, υπήρχε ένα άρθρο για την αφεντομουτσουνάρα μου. Εντάξει, δεν το παίζω αθώα παιδούλα, ότι δήθεν δεν το ήξερα κ.τ.λ. Η "συνέντευξη" άλλωστε, είχε δοθεί από καιρό στην Αναστασία Μουμτζάκη, καλή δημοσιογράφο / αγαπητή φίλη. Στο τελευταίο της ταξίδι στην Πόλη, κάναμε μια (μεγάλη) βόλτα και μιλήσαμε γι' Αυτήν. Στην ουσία, μου την έστησε η καπάτσα - και σου λένε μετά να εμπιστεύεσαι τους δημοσιογράφους! Με τις κατάλληλες ερωτήσεις, με ερέθισε για να αρχίσω το παραλήρημα, εκείνο που κλείνω τα μάτια και βγαίνουν απ' το στόμα μου βατράχια και κυκλάμινα για την Πόλη. Έχω καταντήσει πλέον γραφικός, λες και δεν αγάπησε άλλος κανείς την Πόλη πέρα από 'μένα. Κουραφέξαλα!


Κλικάρετε πάνω στη σελίδα για να την δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος και να διαβάσετε άνετα το κείμενο.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
  1. Ευχαριστώ  πολύ τον Γιώργο Τ. που σκάναρε και μου έστειλε το άρθρο. Ευχαριστώ επίσης και όλους τους υπόλοιπους που προσφέρθηκαν να μου το στείλουν ηλεκτρονικά και ταχυδρομικά.
  2. Οι φωτό επιλέχθηκαν από μια ντουζίνα που μου ζητήθηκε. Δεν ξέρω αν με κολακεύουν ή αν είναι πολίτικαλ κορέκτ να εμφανίζομαι ημίγυμνος στο Πανελλήνιο - συγνώμη μπαμπά! Για να δώσω και τα credits στους φωτογράφους: Αυτή που μοιάζω με τον Αυγερόπουλο σε αποστολή του Εξάντα στο Ιράν, είναι του Δημήτρη Ουζούνη (1, 2), πάνω από το Τοπ Χανέ, η "ποδοσφαιρική" αλά μπρατσέτα, με τον Κέι στο Ουτς Χισάρ της Καππαδοκίας, είναι της Ουν Χι και η "ροζ" από κάτι ωραίες βουτιές με την Ελένη και την Γκάρυ.
  3. Ο τίτλος του άρθρου, δεν επιλέχθηκε από μένα. Αν και είναι όντως αλήθεια ότι σε διάφορους κύκλους, κυρίως μανάβηδες, μπακάληδες, λοκουμτζήδες, ναργιλετζήδες με γνωρίζουν με το καλλιτεχνικό "Αλί", διατηρώ πλήρες και αλώβητο το όνομα του παππού μου του Αγγελή. Αυτό, για να μην σκάνε κάποιοι φίλοι (πρώτος και καλύτερος ο Α.) και τους ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, κάθε φορά που συστήνομαι με το αραμπέσκ ονοματάκι μου.
  4. Λόγω του περιορισμένου χώρου, δεν χρησιμοποιήθηκε όλο το υλικό της συνέντευξης. Αλλιώς θα το περιοδικό θα ήταν χοντρό σαν τον Χρυσό Οδηγό (και το Κάμα Σούτρα μαζί).
  5. ..ονειροπόλος..συνηθισμένος..να ξενιτευτεί.. Παναγία μου, μου 'ρχεται να κλάψω. Ααα ρε καταραμένο editing!
  6. Το Plus κυκλοφόρησε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου. Μπορεί να το βρείτε σε κανένα ξέμπαρκο σταντ ακόμα. Καλή τύχη του εύχομαι, σ' αυτήν τη δύσκολη εποχή που περνά ο χώρος των εντύπων. Ελπίζω  να μη του φέρω έξτρα γκαντεμιά με το ποδαρικό μου :) Τα πράγματα όμως είναι απλά, αν όντως ήρθε για να πει κάτι  φρέσκο (και δεν εννοώ ότι παρουσίασε εμένα), θα προκόψει.

6 comments:

Anonymous said...

Μια χαρά βγήκες. Έχει βουίξει η πόλη με την πάρτη σου μανάρι μου (και η πόλη αλλά και η Πόλη φαντάζομαι...).
Μας εύχομαι και εις ανώτερα πρότζεκτ, και σύντομα...
Α.Μ.

athensville said...

πολύ ωραίο το κομμάτι Αγγελή,
απέδωσες εξαιρετικα το πολυσύνθετο άρωμα της Πόλης. Και εις ανώτερα :-)

gkoue98 said...

Plusma mou esy....
Me arezei poly h pisinath foto..me gemizei 8ymises... ;)

Anonymous said...

ali ki,my hero!i loweeeee you..
tifil:)

Γαβριηλ / Gabriel said...

συνάδελφε μπλόγκερ, θερμά συγχαρητήρια!!
Γαβριήλ (αλλού κι ἀλλοῦ)
:-))

Angelis said...

(:σας ευχαριστώ πολύ όλους:)

Related Posts with Thumbnails