είμαστε καλά

Επειδή δεν θέλω να γίνονται εκρήξεις στην Πλατεία Τάξιμ κι εσείς να βλέπετε στην αρχική σελίδα του μπλογκ γυαλιστερούς κιοφτέδες - ναι μεν ζω στον κόσμο μου, αλλά με καίει οτιδήποτε συμβαίνει σ' αυτήν την Πόλη - θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια βομβιστική επίθεση στο κέντρο Της, που έλαβε χώρα σήμερα γύρω στις 10:30 το πρωί. Ευτυχώς, είμαστε καλά. Τουλάχιστον οι φίλοι και γνωστοί μου, απ' όσο μπορώ να γνωρίζω.
πηγή: www.hurriyetdailynews.com
Σύμφωνα με την ως τώρα ενημέρωση, ένας άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά "έσκασε" μπρος στις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούν την πλατεία. Είκοσι δύο οι τραυματίες, δέκα από αυτούς αστυνομικοί.
πηγή: www.demotix.com
Χωρίς να θέλω να γίνομαι δραματικός, στις 9:00 το πρωί περίμενα δυο φίλους, 30 μέτρα από το σημείο της έκρηξης. Μετά από ένα χορταστικό πρωινό στο Μπεσίκτας, επιστρέφαμε με ταξί στην πλατεία για να συνεχίσουμε τη βόλτα μας, απολαμβάνοντας την ηλιόλουστη ημέρα μετά από μια εβδομάδα καταιγίδων, όταν μου τηλεφώνησε η Σταυριανή και μου είπε τα μαντάτα. Ο προορισμός άλλαξε, τα τηλέφωνα πήραν φωτιά, η καρδιά ολονών μαύρισε.
πηγή: www.reuters.com
Γιατί ρε γαμώτο να συμβαίνουν αυτές οι ιστορίες; Μπορείς να διεκδικήσεις το δίκιο σου κι αλλιώς, κάνω λάθος; Χωρίς να έχω καμία διάθεση για χαριστωμενιές και λογοπαίγνια, η Πόλη πολλές φορές είναι περισσότερο εκρηκτική απ' όσο μπορώ να αντέξω.

8 comments:

Γιαννης Χρ. said...

Tο κυριότερο είναι ότι είσαι καλά και εύχομαι να γίνουν καλά όσοι τραυματίστηκαν...
Να λες πάλι καλά που είναι τόσοι οι τραυματίες γιατί εγώ φοβόμουν για περισσότερους....λόγω της λιακάδας που προανέφερες, ή της μέρας όπου όλοι βγαίνουν με τα παιδάκια τους και τραβάνε φωτογραφίες εκεί γύρω.

ΠανΚαπ said...

Μάθαμε για την έκρηξη και στεναχωρηθήκαμε.
Είναι το δεύτερο γεγονός των ημερών μετά τους προχθεσινούς βανδαλισμούς στο ρωμαίικο νεκροταφείο στην Ίμβρο που μαύρισε και την δική μας καρδιά.
Γιατί τόση βία στα αλήθεια. Και που βγάζει;
Ευτυχώς που είστε όλοι καλά. Μακάρι και οι τραυματίες να συνέλθουν γρήγορα από όλα τα τραύματα (σωματικά και ψυχικά).
Άντε πάλι να εξηγούμε σε κάποιους εδώ στην Ελλάδα, ότι η Πόλη αν και «εκρηκτική» είναι πιο ασφαλής από τις πόλεις μας και ότι η πιο επικίνδυνη βόμβα είναι οι ανθρώπινες ιδεοληψίες, τα κολλήματα και οι φανατισμοί.
Είθε να αποκτήσουμε κάποτε επίγνωση ότι άνθρωποι είμαστε όλοι, με κοινά προβλήματα και να δείξουμε διάθεση για αλληλοκατανόηση και αλληλοσεβασμό.

Anonymous said...

...........κενό............
έρχονται στιγμές που το μυαλό του ανθρώπου σταματάει................
τότε όλα μπορούν να συμβούν.......
θαύματα και τραγωδίες............
ανακαλύψεις και καταστροφές.....
ζωή και θάνατος..................
.................................
κιοφτές και πιλάφι!

Anonymous said...

ουφφφφ... οπως και να το κανεις σου περνουν διαφορα απο το μυαλο. μονο αυτο μας ελειπε, σκέφτηκα. ευτυχως ολα καλα. και ναι, ειναι τόσο ηλίθιο όλο αυτό.
σε περιμένω
σούλις

Provato said...

χαίρομαι που είσαι καλά και εσύ και όσοι αγαπάς!

κατά τα άλλα, όπως έχει πει και ο ποιητής "με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί..."

καλό μήνα! :-)

Vam33 said...

Ευτυχώς που είστε όλοι καλά.Ας ελπίσουμε να είναι το τελευταίο

ΠανΚαπ said...

Στην Αθήνα βάλθηκαν να ξεπεράσουν σε αίμα και εντυπώσεις την έκρηξη στο Ταξίμ.
Οι συνέπειες. Κατήφεια και ανασφάλεια στον ήδη ανήσυχο κόσμο μας.
Όσο και αν το ευχόμαστε δυστυχώς δεν θα είναι το τελευταίο.
Αγγελή, το πρωί της Κυριακής ο μόνος για τον οποίον δεν ανησύχησα ήσουν εσύ. Όχι βέβαια γιατί πιστεύω ότι είσαι άτρωτος (κακό σκυλί … κλπ), αλλά γιατί γνώριζα την συνήθεια σου να ξυπνάς κατά τις 12 το μεσημέρι και να καχβαλτίζεις κατά τις 2 μ.μ.
Που νάξερα ότι αυτήν την Κυριακή ήσουν τόσο νωρίς ξύπνιος και μάλιστα στην πλατεία. Ευτυχώς που πήγατε για πρωινό στο Μπεσίκτας και όχι για εκκλησιασμό στην Αγία Τριάδα. Ηθικό δίδαγμα. Να προσέχεις τους φίλους όταν σε ξυπνάνε νωρίς τα χαράματα.
Ήταν ναρθω και μάλιστα σκόπευα να μείνω σε ξενοδοχείο της πλατείας. Γλύτωσα την λαχτάρα και την συζυγική γρίνια, που θα είχα και τα παιδιά μαζί. Θα μαρτυρούσα χειρότερα από αυτόν τον ταλαίπωρο που τον έπεισαν να ζωστεί τα εκρηκτικά.
Αν όλα πάνε καλά ίσως κάνουμε μια επίσκεψη κάποιο από τα σαββατοκύριακα των εκλογών. Αν και αρχίζουμε να γινόμαστε υπολογίσιμο σόϊ ψηφοφόρων, μάλλον θα προτιμήσω την αποχή αυτή την φορά.

Angelis said...

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον:)

ΠανΚαπάκο μου, κρύβε λόγια. Θα με πάρουν αυτοί που δε με ξέερουν για κανέναν τεμπελχανά!

Related Posts with Thumbnails