Αγιασμένο..τζιεράκι #2

Η Άσπα αποτύπωσε την εμπειρία που ακολουθεί, ως σχόλιο στο ποστ για το εστιατόριο Κώτσος, το οποίο ανανρτήθηκε στο blog  την 1/9/2009.  Μπορεί να μην ήμουν παρών στο τραπέζι, αλλά ο αναλυτικός τρόπος που περιγράφει την μπερδεψούρα δείχνει πως δεν τα βγάζει από το μυαλό της, μόνο και μόνο για να δυσφημήσει την ιστορική ταβέρνα, αλλά για να μας ανοίξει τα μάτια και να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές. Την ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσε για να το μοιραστεί μαζί μας.


Πραγματι οπως ακριβως τα περιεγραψες, βρηκαμε τη Μοντα, καναμε βολτα εκει στην προκυμαια, βγαλαμε video και φωτογραφιες, ειδαμε το αγιασμα κατω απο την ταβερνα του κωτσου και καθως ηταν η τελευταια μερα μας στην πολη ειπαμε να κλεισουμε τρωγωντας τα θεσπεσια συκωτακια του Κωτσου. Ηταν "αερινα" οπως το ειπες(συμφωνησαμε πως ηταν απο τα ωραιοτερα που ειχαμε φαει ποτε) οπως ωραια ηταν και τα πολοιπα μεζεδακια που δοκιμασαμε.

Οταν ηρθε ομως η ωρα του λογαριασμου...τελικα μας επιασαν κωτσο!
Ενω συμφωνα με την παραγγελια μας ο λογαριασμος θα ερχονταν γυρω στις 40 λιρες, μας ηρθε ενας λογαριασμος 70 λιρων. Φυσικα αμεσως καναμε παραπονα και με νοηματα αρχισαν να μας δικαιολογουν... τα αδικαιολογητα!!!
  • "Το μενου λεει ηταν παλιο και ειχε αλλες τιμες."
  • "οι τιμες ηταν χωρις τον φορο."
  • "Μπορει οι τιμες να ηταν αυτες που ειδαμε αλλα με το κουβερ(ειμασταν 5 ατομα) το τελικο ποσο ανεβηκε.",
ηταν μερικες απο τις γελοιες δικαιολογιες που ακουσαμε και λεω γελοιες γιατι οσο και αν πασχιζε το γκαρσονι να μας αποδειξει πως ειχε δικιο σημειωνοντας αριθμους σε μια χαρτοπετσετα το τελικο αθρισμα δεν εβγαινε με τιποτα 70 λιρες, 55 λιρες ηταν το περισσοτερο που βγηκε.

Τελικα επειτα απο φασαρια που καναμε και αφου διηγηθηκαμε το περιστατικο σε μια τουρκαλα ακριβως απο διπλα τι συμβαινει(ηξερε αγγλικα), η ιδια μιλησε στα γκαρσονια και τους ειπε οτι εχουμε δικιο!επισης αλλα 2 τραπεζια στο μαγαζι μας εδιναν δικια και κουνουσαν το κεφαλι αποδοκιμαστικα.Αποτελεσμα; καταφεραμε φυγουμε πληρωνοντας 55 λιρες, ακριβοτερα απο τις 40 που υπολογιζαμε αλλα τουλαχιστον οχι και 70!!!!

Να σημειωσω εδω, πως ειμαστε μια οικογενεια που επισκευτομαστε τακτικα την Τουρκια(εχουμε κανει εκατονταδες χιλιομετρα πανω της) καθως και την Κωνσταντινουπολη, εχουμε φαει σε εκατονταδες μαγαζια, ακριβα και μη, ειμαστε ανθρωποι ψαγμενοι οχι οι τυχαιοι τουριστες που νομισαν προφανως οτι ειμαστε!!

Λυπηθηκαμε παρα πολυ που αυτος εμελλε να ειναι ο επιλογος του ταξιδιου μας και ο λογος που γραφουμε σημερα στο blog σου ειναι ωστε να εχουν το νου τους και αλλοι ταξιδιωτες να μην την πατησουν ετσι!!!!

Παντως η Moda αξιζει πραγματικα και ειναι πολυ ευκολο να παει κανεις απο το Καdikoy ακομα και με τα ποδια!

3 comments:

ΠανΚαπ said...

Ναι δυστυχώς συμβαίνει τακτικά στην Πόλη.
Τις ίδιες χαζές δικαιολογίες τις άκουσα και γω πολλές φορές σε άλλα μαγαζιά. Ενίοτε και σε μαγαζιά που ήδη με γνώριζαν ως πελάτη. Αν διαμαρτυρηθείς όμως, επειδή ότι απαιτούν το απαιτούν με θρασυδειλία, τις περισσότερες φορές ανακρούουν πρύμναν ή κάνουν «ψαλίδι» στο λογαριασμό.
Αδέλφια γρηγορείτε και μην αφήνετε κανέναν κερατά να πικραίνει την χαρά σας που βρίσκεστε στην Πόλη.

yogaμάνα said...

ΩΧ ΑΚΡΙΒΩς μα ακριβως ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑς ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΠΡΙΝ ΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΡΕΙς ΠΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΙ? εΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΕς ΚΑΙ ΣΤΕΝΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΨΑΡΙΚΑ, ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ... Σηκωθηκα η τρελη και τους ειπα αυτο δεν ειναι αποδειξη και για ποιο φορο μου μιλατε και φωναζα κ οι αλλοι. Αφου εδωσα ρεσιταλ και εκαναν σαν βρεγμενες κοτες (πολυ διαφορετικοι απο αναλογους Ελληνες κλεφτες, τουλαχιστον ντραπηκαν) τελικα αφησαμε οσα θελαμε !!!

Angelis said...

Αγαπητοί Yogamama & ΠανΚαπ,

Γνωρίζω πόσο δυναμικοί είστε κι οι δυο, ξέρετε να διεκδικείτε το δίκιο σας. Το ίδιο πρέπει όμως να κάνουμε κι "όλοι εμείς" οι ντροπαλοί, γιατί μόνο έτσι μπορεί να γίνει κάτι ουσιαστικό.

Όχι ότι θα τους εξανθρωπίσουμε όλους, αλλά τουλάχιστον πρέπει να φοβούνται και λιγάκι τα καθάρματα!

ΥΓ: Άσπα, μάλλον εννοείς τη γειτονιά του Νεβιζαντέ. Συμβουλή: Όλα τα μπαράκια της προτείνονται άφοβα, οι ταβέρνες όμως (μεϊχανέ) πολύ συχνά εγκυμονούν άσχημες εκπλήξεις σε ποιότητα φαγητού, τιμές, αγενούς σέρβις κτλ.

Related Posts with Thumbnails