μας μάτιασαν ρε γαμώτο!


Έφτασα στον τόπο του (επερχόμενου) εγκλήματος τουλάχιστον μια ώρα πριν. Λέω για την πρόσκληση που έλαβε η αφεντομουτσουνάρα μου από την εκπομπή escape της ΕΤ1, να συνδεθεί από την Πόλη μέσω Skype. Και τι τόπος ε; Φουλ στα λουκούμια και τα ζαχαρωτά! Ήθελα βλέπετε να σας στείλω όλη την θετική ενέργεια της Πόλης, πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη, νιφάδες ινδοκάρυδου και καβουρντισμένα φουντούκια. Πρόκειται για το παραδοσιακό λοκουμτζίδικο (από το 1865!) Altan Sekerleme στα στενά του Εμίνονου, για το οποίο ετοιμάζω εκτενές αφιέρωμα προσεχώς.


Έλα όμως που η τεχνολογία - που σαν ανόητος πίνω νερό στο όνομά της - με πρόδωσε, και μου 'ρθε να φάω το ακουστικό! Ενώ η εικόνα και ο ήχος μου έφταναν τόσο στο control room όσο και στους τηλεθεατές (πολλοί φίλοι με διαβεβαίωσαν ότι με άκουγαν κανονικά), αυτό δεν ήταν εφικτό στους παρουσιαστές της εκπομπής στο στούντιο, γι' αυτό και μιλούσαν "πάνω" μου! Μήπως όμως δεν φταίει η τεχνολογία και πρέπει να το ρίξω αλλού το φταίξιμο: στο κακό το μάτι για παράδειγμα; Σκέφτομαι ν' αρχίσω να φορώ ένα σκόρδο, ένα ναζάρ μπονζούκ, ένα κατιτίς τέλος πάντων, για να με προφυλάσσει από "τα μάτια των βατράχων που μπορούν με μια ματιά τους να φέρουν το κακό" που έλεγε και η κυρά Βαγιώ στο χωριό! 


Μιας και είμαστε και επιστήμονες όμως (τι τα τελειώσαμε τα Πολυτεχνεία γιαααααα;), πιστεύω πως είναι ζήτημα χρόνου να λυθούν τα τεχνικά προβλήματα της εκπομπής - που σας θυμίζω ότι μόλις ξεκίνησε - και να σας στείλω τελικά την ρημάδα την ανταπόκριση από την Πόλη! Μάλιστα, αν παρακολουθείτε την εκπομπή, επικοινωνήστε στα email, το facebook και το twitter τους για να τους το υπενθυμίσετε!


Σας αφήνω με ένα απολαυστικό μήνυμα που έλαβα από τη φίλη του μπλογκ "Μπιμπί-Χανούμ", που με καθησυχάζει ότι αποτάνθηκε στον πλέον ειδικό για την περίσταση, όλα τα μάγια θα λυθούν και να μην ανταριάζομαι άλλο. Ας το ελπίσουμε :) Διαβάστε:

Γειά σου Αγγελή και  Μerhaba 


Ο χότζας της Κομοτηνής, τα πνεύματα του και η κεντρική βοηθός του, ονόματι Μπιμπί-Χανούμ εκ Γκιουμουρτζίνης  σας διαβεβαιώνουν πως σας ματιάσανε εις την τηλεόραση
Διότι αλλιώς δεν εξηγείται το σημερινόν φαινόμενονΜα σας ξεματιάσαμε ομαδικώς, οπότε μη το σκέπτεστε πλέον. Σου  στέλνω και εν στιχάκι  που το άκουγα από μικρή:
- Το καράβι της Χηλής έφτασε η ώρα τρείς και φωνάζει κούι-κούι και κανένας δεν τ΄ακούει ( η γιαγιά μου το έλεγε αυτό - μάλλον για την σύνδεση Skype- και τα καράβια που αράζαν επί της Θαλάσσης του Καραντενίζ στη Σίλε)

Σε φιλώ Γιώτα Ζαφειριάδου η επονομαζόμενη Μπιμπί- Χανούμ 

12 comments:

Γιαννης Χρ. said...

Ελα και την επόμενη φορά όλα θα πάνε μια χαρά...την επόμενη δεν θα έχεις και άγχος :)
Και μετά(που εφτασα ε?)θέλουμε να ανεβάσεις την συνέντευξη να την δούμε....γιατί....ο κόσμος κύριε μου δεν είναι από τις 17 00 η ώρα στο σπίτι του...δουλευουμεεεεε :)
Gorusuruz...

Mary Ka said...

Κρίμα μπρε αλλά μη στενοχωριέσαι. Κρέμασα μια κούκλα και θα κάνω και ξόρκια για να φύγει το μάτι.
Βοηθά και η φίλη από την Κομοτηνή, εκεί τα ξέρουνε αυτά.

gkoue said...

Κρίμα…όχι για σένα – αστήρ είσαι και θα γίνεις και τηλεοπτικός άμα γουστάρεις- αλλά για μένα γιατί ήθελα να χαζέψω αυτά τα υπέρτατα λουκούμια….ξέρεις πριν με πας στην ονειροχώρα των λουκουμιών τα περιφρονούσα αλλά τώρα θα είμαι αιώνια εθισμένη στα λουκούμια και στα άλλα τα μπακλαβαδοειδή από το χωριό των συμπεθέρων…[μεγάλωσα σε ένα μικρούτσικο χωριό που το λουκούμι είχε μια πικρή ιστορία..ήταν από τα λίγα διαθέσιμα έτοιμα γλυκά που μας τρατάρανε γιαγιές χιλίων ετών από τα σκονισμένα σεντούκια τους και δυστυχώς τα λουκούμια είχαν μεγαλύτερη ηλικία από αυτές..για να μη μιλήσω για τη σκληρότητά τους που μπορούσαν να σου σπάσουν και το δόντι..τέλος πάντων (βασιλάκης καίλας τέλος φτου σου σκόρδα)]

Sotirios Priftis said...

Εκνευριστικό τυχαίο περιστατικό που 100% θα συνέβαινε και σε κάποιον που γνωρίζω(όνομα δε λέω).

Θα περιμένουμε νέα προσπάθεια. Χαιρετώ συνάδελφε(blogger&Πολυτεχνίτη)

Imamis said...

Εδώ Ιμάμης !!! Άσε τον χότζα της Κομοτηνής . Θα σε κάνω εγώ καλά !

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ said...

Να διαβάσεις τον βίο του Αγίου Κυπριανού. Αν χασμουρηθείς, λύνονται τα μάγια.
Έτσι έκαμνε η γιαγιά μου εκ Κωνσταντινούπολης (Ισταμπουλού, που λέμε!)
Έκαμνε και κάτι άλλα με μοσχοκάρφι και νερό σε λάδι, αλλά δεν τα θυμάμαι.
Όταν πάω να την συναντήσω, θα ρωτήσω και σου στέλνω ένα mail.
Kαλό Βράδυ

tanya said...

Να ξερες πόσοι σε ζηλεύουν που είσαι εκεί.. φιλιά!

http://www.youtube.com/watch?v=gIVidCBr0v4

Γιάννης Χρ. said...

Tanya: εγω είμαι ένας από αυτούς...:)

tanya said...

Κιεγώ, κιεγώ! :-)

Γιάννης Χρ. said...

Αγγελη???...ρε συ...μου έχει λείψει κανένα κεμπάπ ολόφρεσκο να δω σε φώτο...Άσε τις πρόβες για την τηλεόραση και βγάλε καμία φωτογραφία(όχι με σένα βρε :-b )

Anonymous said...

Tην καλημερα μου απο την Αγκυρα!

Angelis said...

Καλημέρα και στην Άγκυρα!

Related Posts with Thumbnails