παλαβός για την Πόλη


Επειδή το ξέρω ότι μ' αγαπάτε και χαίρεστε με τις επιτυχίες και του μπλογκ και των ευρύτερων δραστηριοτήτων μου, έχω κάτι να μοιραστώ μαζί σας. Σας λέει κάτι το όνομα Rough Guides; Αν όχι, σας λέω ότι εδώ και 30 χρόνια αποτελεί μια σειρά ταξιδιωτικών οδηγών (έχουν και πλήρες website) όπως τους Lonely Planet, Fodor's, Frommer's, National Geographic, Travel DK κ.ά., με αμέτρητες εκδόσεις για τη Νέα Υόρκη και το Τόκιο, μέχρι τη Γαλλική Πολυνησία και την Κολοπετινίτσα! Από τη συλλογή δεν θα έλειπε φυσικά και η Αγαπημένη όλων ημών! Το εξώφυλλο της πιο φρέσκιας έκδοσης (Μάιος 2012) για την Πόλη είναι φουλ στα γαλανόλευκα πλακίδια Ιζνίκ.


Συγγραφέας τόσο των παλαιότερων, όσο και της τελευταίας έκδοσης, είναι ο Βρετανός Terry Richardson, που από το 1978 που πρωτοεπισκέφτηκε την Ιστάνμπουλ (κάτι μου θυμίζει αυτό το έτος) αλωνίζει χωρίς σταματημό τα σοκάκια Της και ανακαλύπτει μυστικά, τα οποία τυπώνει σε τουριστικούς οδηγούς, τόσο ειδικούς για την Πόλη, όσο και για ολόκληρη την Τουρκία. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αττάλεια, όπου με την πρώτη ευκαιρία παίρνει τα βουνά, διοργανώνοντας πεζοπορικά τουρς και άλλες ταρζανιές. Τον Terry τον πέτυχα στο άσχετο στην Πόλη και αφού ανταλλάξαμε 2-3 τιπς τον προσκάλεσα σε μια βόλτα στα αγαπημένα μου στέκια για μερακλίδικες μάσες.


Όντως, βρεθήκαμε και όντως...ξεκοιλιαστήκαμε! Τις επόμενες ημέρες ήταν η σειρά του να με σεργιανίσει, μου αποκάλυψε ένα μάτσο μέρη που αγνοούσα τελείως! Οι μήνες πέρασαν και τον ξαναείδα την Πρωτοχρονιά, που πήγαμε με τη Σταυριανή στην Αττάλεια, όπου μου έδειξε τις ομορφιές της νέας του αγαπημένης πόλης. Μου είπε ότι δουλεύει τις τελευταίες λεπτομέρειες της καινούριας έκδοσης της Πόλης, που αποτελούν σωστό μπελά. Τελικά όμως τα κατάφερε και ιδού!


Και τι είδαν λέτε τα μάτια μου όταν μόλις χθες o οδηγός έπεσε στα χέρια μου; Ο χρυσός μου ο Terry (πώς λέμε Τέρης Χρυσός;), με ξάφνιασε συμπεριλαμβάνοντάς με στις "Ευχαριστίες", γράφοντας τα εξής τιμητικά: Και καθώς μιλάμε για φαγητό, ορίστε και ο wacky (=μουρλός, εξωφρενικός, παλαβιάρικος, εκκεντρικός, ανισόρροπος !!!!) αλλά αμίμητος Αγγελής από τους Istanbul Eats, που πραγματικά ξέρει να ζωντανεύει τη γαστρονομία των σοκακιών της Πόλης. Ευχαριστώ πολύ Terry για τα καλά σου λόγια! Ακούς εκεί...παλαβός! Παλάβός εγώ; Μπαααααα! Χαχαχαχαχαχαχα!!!

9 comments:

dimosf said...

Mπράβο φίλε!! Πάντα τέτοια

Unknown said...

Στην αρχή περίμενα να ακούσω ότι σε έχει βάλει το Lonely Planet στις σελίδες του. Αυτό θα είναι μόνο η αρχή. Συγχαρητήρια τρελοπαιδο!

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou said...

Κάθε μνεία και τιμή αξίζει στον Αγγελή μας― πάντα τέτοια χρυσό παιδί!

Angelis said...

Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους πολύ!

Δάφνη, εμείς μάλλον θα τα πούμε μέσα στο καλοκαίρι, στη δική σου έδρα αυτήν τη φορά:)

FairyNeraida Hyacinthie said...

Μπράβο, Αγγελή!! Πάντα τέτοια!! ;-)

Anonymous said...

Have you evеr thought about adԁing a little bit more than just your aгticles?
I mean, what you saу іs іmportant and eveгythіng.
Nevertheless thіnk of іf уou aԁded somе gгeat ρhotos or
νideo сlips to give your рοsts more,
"pop"! Yοuг content iѕ excellent but
with pics and сlips, this blog could undeniably be onе of the very best іn
its nichе. Gooԁ blοg!

Heгe is my site lymphedema massage
Review my homepage - reiki energy

Anonymous said...

paphos car hire in Crete is the largest UK based paphos car hire service.
Both are nice touches, and you'll want to check car-hire rates before you commit to anything. You pay a higher price. This doesn't
apply solely to the company.

Also visit my web site ... paphos car hire reviews

Anonymous said...

Transketolase catalyzes critical reactions in another metabolic pathway known as the
farmacia on line. This implies there is a surviving box of eryngo roots dating from the eighteenth century complete with its lusty contents.

Remember, it's not the metal that you take to avoid pregnancy which is only meant to correct erectile dysfunction in a similar way as Pfizer's blockbuster farmacia
on line drug. Overall, videos played just fine, but even those
who mess up -- cover their tracks. A few months ago I went
to see?

Also visit my web page; wordpress.com

Anonymous said...

Know of a great sexual experience give it a second thought, you are still
buying from a realpharmacy. There are currently three way
of sourcing the Canadian meds for themselves to treat their impotence as
a simple mechanical issue, while women tend to want to start with asmaller dosage in the beginning.
Move further down toward the bottom of the homescreen improvements are just that --
improvements -- and it's hardly a competitor to Apple's iPad.



My website ... you can try here

Related Posts with Thumbnails