Ένα χαρούμενο..νεκροταφείο

Όλους μας ξένισε την πρώτη φορά που είδαμε νεκροταφεία μέσα στην καρδιά της Πόλης, δίπλα σε εμπορικούς δρόμους, στα προαύλια καφέ και εστιατορίων. Ομολογώ ότι ακόμα δεν το ξεπέρασα πλήρως, κάθε φορά αγριεύομαι λιγάκι.



Ο λόφος πάνω από το Εϊγιούπ, πήρε το όνομα του από τον Pierre Loti (ψευδώνυμο του Julien Viaud), αξιωματικό του Γαλλικού Ναυτικού και λογοτέχνη. Από τα πολυάριθμα καφέ και εστιατόρια, η θέα στον Κεράτιο Κόλπο είναι φανταστική!


Οι γέφυρες και τα νησάκια κάνουν το σκηνικό ονειρεμένο, τόσο που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι περιτριγυρισμένος από χιλιάδες μαρμάρινες ταφόπλακες, που καλύπτουν ολόκληρες οικογένειες Πολιτών, αιώνες τώρα!



Η ανάβαση μπορεί να γίνει είτε με τα πόδια, είτε με ταξί, είτε με τελεφερίκ. Για το τρίτο όμως πρέπει να διακρίνεστε από υπομονή, μιας και η ουρές ειδικά τα Σαββατοκύριακα, μπορεί να γίνουν αποτρεπτικές.


3 comments:

Στέλιος said...

Αυτή τη φορά θα πάμε! Μήπως πρέπει να προσέξουμε κάτι επειδή είναι αυστηρά μουσουλμανική περιοχή?

Angelis said...

Αν περπατήσετε με τα πόδια στην περιοχή του Εγιούπ, καλό θα ήταν τα κορίτσια της παρέας να μη φοράνε αποκαλυπτικά τιραντάκια ή πολύ κοντές φούστες.

Βέβαια, για να επισκεφτείς το λόφο με τα καφέ, δεν είναι υποχρεωτικό να διαβείς τη γειτονιά. Προτείνω, να πάρεις ένα ταξάκι και να φτάσεις άνετα και γρήγορα. Μπορεί να συνδυαστεί με μια επίσκεψη στο Πατριαρχείο. Ανάβεις το κεράκι σου, ταξάκι απ' εξω & βουυρ για αγνάντεμα του Κερατίου!

Anonymous said...

περιπου το 2006 πηγαμε οδικως απο γιαννενα κωνσταντινουπολη. μεταξυ αλλων, οδηγησαμε μεχρι το εγιουπ-ηταν καιραμαζανι-προσκυνητες φουλ στα τζαμια και ανεβηκαμε πεζη στο λοφο. ηταν οντως υπεροχα.

Related Posts with Thumbnails