μόντερν πρωινό

Το Istanbul Modern είναι ένα από τα μουσεία που περιλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια, στο πρόγραμμα πολλών Ελλήνων επισκεπτών. Είναι η ανάγκη μάλλον, να ξεφύγουν από τη νόστιμη (αλλά λίγο βαριά) τούρτα, με κρέμα Αγιά Σοφιάς / Μπλε Τζαμιού & Τοπ Καπί, κερασάκι στην κορυφή  το Ντολμά Μπαχτσέ και όλα αυτά να κάθονται στο λασπωμένο παντεσπάνι του Καπαλί Τσαρσί.


Και αφού περιηγηθούν ανάμεσα στα εκθέματα, ένας - ένας βγαίνει από το πωλητήριο και κάνει ένα "Αααααα! Τι θέα είν' αυτή!" και στρογγυλοκάθεται σ' ένα τραπέζι της βεράντας. 

 

Αφού χόρτασαν η ψυχή και το μυαλό, σειρά τώρα έχουν μάτι και στομάχι.


Για να ξέρετε τί να περιμένετε, ο κατάλογος διαθέτει διεθνείς συνταγές, με λίγες τουρκικές γεύσεις, σε τιμές τσιμπημένες, όχι όμως όσο σε ένα αντίστοιχο μέρος στο Κολωνάκι. Για τους πρωινούς τύπους  ή για το παρεΐστικο πρωινό του Σαββατοκύριακου, υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη. 
 

Εκεί πηγαίνω του φίλους που μου κράζουν την Πόλη, ως απολίτιστη, μπας-κλας Ανατολή...βουλώνοντάς τους το στόμα, μεταφορικά και κυριολεκτικά!

5 comments:

Anneta said...

Πολύ ντιζαϊνιά πρωινό, όπως και να'χει υπολογίζω σε μια επίσκεψη στο μουσείο και στον εξωτερικό του χώρο σε επόμενη φορά που ελπίζω να μην αργήσει!.........Κωνσταντινούπολη θεά!!!!!!!

Anonymous said...

Αμάν μπρε Αγγελή
Όλο πρωινά και πρωινά. Δείξε κάτι και σε μας που είμαστε του βραδινού. Κι ας είναι και μοντέρνο. ΠανΚαπ

Γιώργος [Αθήνα] said...

Φίλε ΠανΚαπ όλο έλεγα να θέσω το ίδιο σχόλιο, αλλά με πρόλαβες! Αυτά δεν είναι πρωινά...αυτά είναι πρωινό & δεκατιανό μαζί, κι αν είχε και λίγο κρασάκι συνοδευτικό, άντε ρακί, ορεκτικό για μεσημεριανό θα ήταν...Πώς το λενε οι δυτικοί; Β R U N C H; Σώπα τώρα!!!

ΥΓ: Εντάξει ο Αγγελής έχει αναρτήσει και κανονικό φαγητό...αλλά θα πιάσουμε κι εμείς οι ιδιότροποι τα διαιτητικά σχόλια και το μπλογκ δεν θά'χει ειρήνη! Οπότε το αποφεύγει!

Dannossiel said...

το μουσειο φαινεται υπεροχο...
το φαγητο καθολου...
θα την εβγαζα με τσαι κι ενα τσιγαρακι.
στην κωνσταντινουπολη οσες φορες εχω παει την εβγαλα με ρυζι και ψωμι.
δεν ειμαστε για εντερικα τωρα!
μια φορα την πατησα στην τουρκια με αριανι που δν ηταν απο εμφιαλωμενο νερο...
κι ειχα την τιμη να παθω διαρροια στις τουαλετες του φροντιστηριου της τραπεζουντας...

Angelis said...

@Dannossiel

Διαφωνώ αγαπητή μου, όσο κι αν λυπάμαι για την ατυχία σου
με το "μολυσμένο" αϊράν.

Στα περισσότερα μέρη το φαγητό είναι καθαρό, τουλάχιστον μη επικίνδυνο, ακόμα και στα πιο φτηνά εστιατοράκια, όπου η καθαριότητα αποτελεί το "καθαρό κούτελο" του αφεντικού στη γειτονιά.

Κι εγώ έπαθα μια (και μοναδική) φορά δηλητηρίαση τρώγοντας ούρφα σε ένα ΑΚΡΙΒΟ εστιατόριο. Ήταν καλοκαίρι και μάλλον έμεινε ο κιμάς εκτός ψυγείου ή μπαγιάτεψε. Shit happens όμως.

Μια φιλική συμβουλή θα ήταν να ξεπεράσεις το φόβο σου και την επόμενη φορά να κάνεις αυτό το δώρο στον εαυτό σου. Γιατί πραγματικά, περί δώρου πρόκειται η κουζίνα της Πόλης.

Related Posts with Thumbnails