TR+RU+GR=ART

Στείλατε email στο info@bestpostawards.gr για να εξασφαλίσετε προσκλήσεις για την Τελετή Απονομής των Best Post Awards 2009; Ραντεβού στις 9 Φλεβάρη!

Από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 16 Μαΐου το μουσείο σύγχρονης τέχνης της Πόλης - Istanbul Modern- πέρα από τη μόνιμη συλλογή του, θα φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας Τούρκων, Ρώσων και Ελλήνων φωτογράφων με θέμα Time Within Us.



Στο φυλλάδιο της έκθεσης εξηγείται η σύνδεση των τριών χωρών, με την σχεδόν ταυτόχρονη ίδρυση των πρώτων φωτογραφικών στούντιο σε Πόλη & Αθήνα και τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο, όλα γεγονότα που συνέβησαν μέσα στον 19ο αιώνα.



Οι φωτογράφοι της έκθεσης βέβαια, ζουν και δημιουργούν στις μέρες μας, διατηρώντας ακούσια τις περισσότερες φορές αυτήν την σύνδεση με το παρελθόν.


Η έκθεση θα ταξιδέψει στη συνέχεια τόσο στη Μόσχα, όσο και στην Θεσσαλονίκη, όπου το Μουσείο Φωτογραφίας της αποτελεί συμπαραγωγό.




Η έκθεση εστιάζει στις επιμέρους έννοιες: Παρατήρηση, Θύμηση, Όνειρο, Επιστροφή, Τέρψη και Γιορτή, με κάθε ομάδα φωτογράφων να εικονοποιεί το συγκεκριμένο κόνσεπτ.


Ίσως σας ακούγονται λίγο βαριά όλα τα παραπάνω, αλλά πάντοτε τα εγκαίνια ενός τέτοιου γεγονότος είναι το κατάλληλο γεγονός για συνάντηση με καλούς φίλους (λ.χ. Ιάσων, Άνα Καταρίνα, το Βασίλη από την γκαλερί Φωτοπούλου), γνωριμία με νέους ενδιαφέροντες τύπους (λ.χ. η Χριστίνα από την γκαλερί ΑΔ και η Βαρβάρα από το Μ.Φ. Θεσσαλονίκης) και φυσικά άφθονο κρασί:)


Ο χώρος άλλωστε του Istanbul Modern είναι από μόνος του ευχάριστος και σε προκαλεί να τον ανακαλύψεις.

2 comments:

Στέλιος said...

Aggelako kala ola ayta alla thelw na mou steileis sto mail kamia protasi gia pazaria topika stis geitonies tis Polis.

Angelis said...

Στέλιο μου,

Μην ανησυχείς, θα μοιραστώ μαζί σου ότι ξέρω για τα παζάρια και τις λαϊκές της Πόλης.

Λίγο τέχνη βέβαια που και που, δε βλάπτει παρ' όλα αυτά:)

Related Posts with Thumbnails