καλοκαιρινό κεϊφί

Καλοκαίρι και όλοι πλατσουρίζουν. Όχι τόσο μαζικά όπως στην Ελλάδα βέβαια, αλλά κι εδώ, στο κορμί της Πόλης μπορείς να διακρίνεις την υπόταση. Μεϊχανέ μεταφέρουν την πίστα τους σε καραβάκια στο Βόσπορο, μπαράκια μετακομίζουν σε παραλίες του Αλάτσατι, οι ρυθμοί στο Τάξιμ όπως και να 'χει πέφτουν, όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία.


Φαίνεται όμως, ποιός αγαπά την Πόλη πραγματικά και Τής κάνει παρέα..με καλό ρεμπέτικο. Μιλάω για τους Ταταύλα Κεϊφί, που θα παίξουν αυτήν την Παρασκευή (30 Ιουλίου) στο μπαράκι Haymatlos. Για όσους βρεθείτε στην Πόλη, κάντε ένα πέρασμα από την στοά της Ρούμελης, λίγο πριν το Αγά Τζαμί επί της Ιστικλάλ και δεν θα χάσετε!

***
Ενημερώνω τους 'Ελληνες φανς του συγκροτήματος, ότι μπορείτε να δείτε τους Ταταύλα στο φεστιβάλ του Άρδα. Θα εμφανιστούν την Κυριακή 1η Αυγούστου, μαζί με τη Ζωή Τηγανούρια και τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς!

3 comments:

ΠανΚαπ said...

Ναι – ναι, «Μεϊχανέ μεταφέρουν την πίστα τους σε καραβάκια στο Βόσπορο». Μόνο για μένα δεν έχει fasil tekne turu αν και το ποθώ τόσο πολύ.
Επειδή ξέρω πόσο πολύ σου λείπει το πλατσούρισμα, αν σε παρηγορεί να σου πω πως δεν έχω κάνει ακόμα κανένα θαλασσινό μπάνιο.
Όσο για την «υπόταση», ιατρική συμβουλή να αντιμετωπίζεται με αλίπαστα (torik lakerda, ciroz uskumru, hamsi soslu κλπ) και πικάντικους μεζέδες, συνοδευόμενα από καλό ρακί, κατά προτίμηση anasonsuz.
Καλό Καλοκαίρι

Γιάννης , Έβρος said...

προσπαθούσα να βρώ πληροφορίες για τους ταταύλα κεϊφί, που παίζουν την Κυριακή 1/8 στο φεστιβάλ Άρδα,και ψάχνοντας(απο το google στο εις την Πόλιν)βρήκα το μπλογκ σου.Διάβασα τις εγγραφές μέχρι και 2008.Πέρα απο την χρησιμοθηρία,"κάτσε να δούμε τι παίζει στην Πόλη,απο κάποιον που ζεί εκεί",μου άρεσε και ο τρόπος που τα γράφεις ,απλά και ανθρώπινα όπως τα ζει κανείς.Μια ζωή για την πόλη διαβάζουμε ανταποκρίσεις και αναλύσεις ή τουριστικούς οδηγούς λες και εκεί(ωραίο το εκεί)δεν ζουν καθημερινοί άνθρωποι.Να σαι καλά και να γράφεις.

Angelis said...

@ΠανΚαπ

Παίζει να ανεβάσουμε την "υπόταση" μαζί αγαπητέ. Και ίσως, στα πολύ κοντά! Αχ και να σε δω και με μαγιό!

@ Γιάννης, Έβρος

Ελπίζω τώρα που διάβασες τα άπαντα του μπλογκ, να συνεχίσεις να το ακολουθείς:)

Ευχαριστώ πολύ για τα ζεστά σου λόγια, με κολακεύεις (δεν θέλω άλλωστε και πολύ)! Με άγχωσες κιόλας λιγάκι όμως, γιατί δεν θέλω να σε/σας απογοητεύσω. Ελπίζω να τα καταφέρω.

Εύχομαι να πας στο φεστιβάλ, να περάσεις καλά! Πόσο θα ήθελα να μπορούσα να τα καταφέρω κι εγώ! Να πας και να μιλήσεις με τα παιδιά, αξίζουν όχι γιατί είναι φίλοι, αλλά γιατί αγαπούν αυτό που κάνουν και το κάνουν και πολύ καλά μάλιστα!

Επίσης ευχαριστώ και τον καλό τον Ταξιδιώτη του Εις την Πόλιν, τον πληθωρικό και γενναιόδωρο φίλο, που μας βοηθάει όλους:)

Related Posts with Thumbnails