έχω και διώροφο, πάμε μια βόλτα;


Με το τρελό καλαμπαλίκι (πολυκοσμία) της Πόλης οι δημόσιες μεταφορές αποτελούν ένα δύσκολο στοίχημα για την πολιτεία, το οποίο δείχνει να παλεύει αποτελεσματικά - τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις. Τι τράμβαϊ, τι μετρό, τι καραβάκια, τι ντολμούς, καιρός ήταν να δούμε και διώροφα λεωφορεία. Λίγα είναι κόκκινα σαν του Λονδίνου, αλλά πέρα από το χρώμα, στην πράξη κάνουν την ίδια δουλειά. Να με συγχωρνάτε για τη φλου φωτό, αλλά είναι η μόνη ολόσωμη που πρόλαβα να τραβήξω.


Το εσωτερικό τους δε, μοιάζει με ενός κανονικού λεωφορείου,


με το ψιλοσκιαχτικό αίσθημα που σου δίνει πάντοτε ο 2ος όροφος, ότι του λείπει κάτι πολύ βασικό: ο ΟΔΗΓΟΣ!


Η θέα από ψηλά είναι ένα από τα χάι λάιτς, όποτε επιβιβάζομαι στα νταρντάνικα λεωφορεία, τα οποία κάνουν συνήθως όχι κοντινά δρομολόγια, αλλά μόνο μακρινά και κυρίως αυτά μεταξύ Ευρωπαϊκής και Ασιατικής πλευράς, περνώντας πάνω από τις 2 γέφυρες του Βοσπόρου.


Βέβαια, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος να κουτρουβαλήσεις στις σκάλες καθώς τρέχεις να προλάβεις τη σωστή στάση..όπως συνέβη στον γράφοντα.

7 comments:

Anonymous said...

ααα καινούργια είναι; Δεν τα είχα δει την τελευταία φορά, το καλοκαίρι! Ωραία :)

Γιάννης Χρ. said...

Τα συγκεκριμένα τα πηγαίνω πολύ....εάν και δεν ανέβηκα στον πάνω όροφο(για να μην χάσω στάση :)) τα βρήκα πιο έξυπνη λύση από τις δικές μας φυσαρμόνικες..όπου όλο και κάπου θα κολλήσουν.

Sotirios Priftis said...

Εκτός από φτηνή "κρουαζιέρα" στο Βόσπορο τώρα έχετε και κρουαζιέρα στους δρόμους της Πόλης :p. Θυμάμαι κάποτε είχαν φέρει δοκιμαστικά στην Αθήνα(ΟΑΣΑ ή όπως αλλιώς τότε λεγόταν) αλλά αποφάνθηκαν ότι δε μας κάνουν φαίνεται οι κεφάλες. Τώρα είναι μόνο τα sightseeing.

Angelis said...

Βασικά, τα διπλά λεωφορεία σε ορισμένες διαδρομές είναι παλιό φαινόμενο, απλώς τα τελευταία 3-4 χρόνια κάποιες γραμμές κάνουν αφετηρία/τέρμα στην πλατεία Τάξιμ, οπότε τα βλέπω καθημερινά.

ΠανΚαπ said...

Αποδεκτή η πρόσκληση για βόλτα.
Τα διώροφα λεωφορεία είναι ιδανικά για μακρινές διαδρομές - κρουαζιέρες με οικονομικό τρόπο, εφόσον είσαι αργόσχολος. Το μυστικό είναι να πάρεις το λεωφορείο από την αφετηρία να κάτσεις στον 2ο όροφο, ει δυνατόν στην θέση του απόντος οδηγού και να πας μέχρι το τέρμα, χαζεύοντας την Πόλη. Έπειτα επιστροφή πίσω ή άλλο δρομολόγιο.
Πληροφόρησε μας για τις γραμμές που εξυπηρετούνται από διώροφα και μείς ευγνώμονες θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε τις πληροφορίες σου.

Anonymous said...

γεια σου Αγγελή! σε ζηλεύω που είσαι στην ΠΟΛΗ ! αν μπορείς γραψε σε παρακαλώ που είναι η αφετηρία για τα διώροφα. αχ και να πέρναγα τισγέφυρες του βοσπόρου!

Angelis said...

ΠανΚαπ και καλέ μου Ανώνυμε,

Πάλι σε δουλειά με βάλατε, σημειώστε τουλάχιστον 3 γραμμές 2όροφων λεωφορείων που ξεκινούν από το Τάξιμ:

202 ÜSTBOSTANCI - TAKSİM (http://www.iett.gov.tr/en/saat/hareketsaati.php?hid=hat&hatcode=202&BtnDetay.x=44&BtnDetay.y=15)

76D BAHÇEŞEHİR-TAKSİM
(http://www.iett.gov.tr/en/saat/hareketsaati.php?hid=hat&BtnDetay=3&hatcode=76D&a=q)

145T BEYLİKDÜZÜ-TAKSİM
(http://www.iett.gov.tr/en/saat/hareketsaati.php?hid=hat&BtnDetay=3&hatcode=145T&a=q)

Όταν τα πάρετε και κάνετε τη βόλτα σας, στείλτε μας τουλάχιστον καμιά φωτό. Ελπίζω να μη με βάλατε στον κόπο για το τζάμπα!

Related Posts with Thumbnails