Του Αγίου Βαλεντίνογλου

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο συζητάμε για το πόσο αυθεντικός είναι ο εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου, ότι οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι ανθοπώλες και οι ζαχαροπλάστες, ότι αν τον αγαπάς τον/την άλλο/η δεν χρειάζεται να το δείχνεις μόνο μια ημέρα του χρόνου κ.ο.κ. Όλα αυτά τα επιχειρήματα ακούγονται και στην Πόλη, γεγονός βέβαια που δεν πτόησε το Δήμο να γιορτάσει πανηγυρικά το φτερωτό μπουλουκάκι με το τόξο και τα βέλη!



Μέχρι και το νοσταλγικό τραμ στολίστηκε και όταν πρωτοείδα τα ιστορικά κόκκινα βαγόνια τυλιγμένα με τούλια και κορδέλες μου 'ρθε στο μυαλό ότι έχουμε γάμο.



Και μάλιστα μου κόλλησε ότι ο δήμαρχος παντρεύει την κόρη του!


Το προχώρησα λιγάκι ε; Είναι ίσως που είμαι λίγο συντηρητικός και παραδοσιακός στο θέμα της αγάπης. Ο έρωτας πρέπει να καταλήγει στο γάμο. Έτσι τα έμαθα εγώ, χεχεχεχε!


6 comments:

Anneta said...

Ε δεν το πιστεύω αυτό όλο το τουλομάνι του τραμ! Αν είχε στόμα θα μιλούσε το έρμο! Ο δε τίτλος του post με έκανε πραγματικά και γέλασα!

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou said...

Καλό παιδί από σπίτι είστε Αγγελή μπέη γιά να τα βλέπετε έτσι

Angelis said...

xx -:)

Μουράτ Τζ. said...

χαχαααα. πολύ ωραίο το επώνυμω Βαλεντίνογλου!!! Ξέρεις πως η φετινή γιορτή θα περάσει με δραστηριότητες "χαμηλών τόνων" γιατί έχουμε το ίδιο βράδυ το "Μεβλίντ Καντιλί" (Γιορτή Γέννεσης του Μωάμεθ. Προτείνω και το όνομα Άγιος Βελεντίνογλου όπως στον Σουλτάν Βελέντ, ο πατέρας του Μεβλανά Τζελαλετνίν Ρουμί. Βελέντ (τέκνο) και μεβλίντ (τοκετός) από αραβικά, αλλά συχνά η λέξη "βελέτ" χρησιμοποιείται με αρνητική σημασία, σαν "κωλόπαιδο"... Κάτι που μας φέρνει να πούμε μ'έκανες ρεζίλι με τις σαΐτες σου ρε Άι Βελέντ-ι ζινά (τέκνο εκτός γάμου)! Άλλοτε τον λέμε Άγιο Έρωτα..

Angelis said...

Καλά ε Μουράτ;
Είσαι απίθανος!

Anonymous said...

Τι να κάνω; Τον έχω άχτι.

Related Posts with Thumbnails