η Φρίντα Καλο-Πέρα(σε)


Δεν μπορώ να το πιστέψω, πήγα επιτέλους και σε μια έκθεση εγκαίρως. Και να φανταστείτε πως δεν είχε πάρει ούτε καν παράταση, μιλάμε για αληθινή πρόοδο:) Το αρχικό πλάνο ήταν να κάνω κανά τσιγάρο έξω από το Μουσείο του Πέραν, όσο η Έλενα κι η Ελένη θαυμάζουν την έκθεση με έργα της Φρίντα Κάλο και του συζύγου της Nτιέγκο Ριβέρα. Τελικά δεν άντεξα στο κάλεσμα της Τέχνης ούτε και στην επιμονή των 2 έψιλον (συγνώμη Ο. που δεν περίμενα να πάμε μαζί).


Τα έργα του τρελοζεύγαρου θα συνεχίσουν να εκτίθενται στον 3ο όροφο του μουσείου μέχρι της 20 Μαρτίου, οπότε έχετε καιρό να κανονίσετε επίσκεψη. Βέβαια, μην φανταστείτε ότι μιλάμε για καμιά κατοσταριά πίνακες. Γύρω στους 40 είναι όλοι κι όλοι, αλλά μια καλή γεύση την παίρνεις. Εδώ βλέπουμε τη Φρίντα με 3 μαϊμούδες (+1 που κρύβεται στην μπανανιά) σε μια αυτοπροσωπογραφία της.


 Απέναντι, ένα έργο του Ντιέγκο με κοριτσάκι σε καρέκλα, άνευ μαϊμούδων.


Αγαπώ Φρίντα, όχι μόνο για το πινέλο της αλλά και για τα λίγα που ξέρω για την προσωπική ζωή και τις επιλογές της, αλλά έχω και μια ένσταση και πείτε με βλάχο κι απολίτιστο εσείς. Επιστρέφοντας σπίτι, κρατήθηκα με όλη μου τη δύναμη να μην πάρω το ξυράφι και κάνω το πρόσωπο γυαλί. Αμάν πια αυτοί οι καλλιτέχνες, να ζωγραφίζουν όμορφους πίνακες και να ομορφαίνουν τους τοίχους  ξέρουν, τα φρύδια και τα μουστάκια τους δεν τα βλέπουν, που 'χουν κάνει μπούκλα; Κι ας τα βρίσκει sexy σε μερικά πρόσωπα η Έλενα, που πρέπει να σας πω ότι είναι μια από τις πιο χάι Ελληνίδες make up artists!

4 comments:

Neopolitis said...

Και εγώ αγαπώ Φρίντα Κάλο μέχρι τα μπούνια. Ναι δεν την λες και κουκλάρα αλλά μπορείς να την χαρακτηρίσεις (ε)ξωτική τουλάχιστον.
Επίσης η ομορφιά είναι κάτι τόσο υποκειμενικό και ίσως σε αυτή την χρονική περίοδο στην συγκρεκριμένη μεριά του πλανήτη μπορεί να είχαν πέραση οι γυναίκες με το εννιαίο φρύδι, όπως στην αρχαία Ελλάδα οι εύσωμες.
:)

dimitris.jp said...

μολις ξεκινησα να διαβαζω το μπλογκ σου
και επεσα πανω σε αυτην την καταπληκτικη αναρτηση με τους πινακες της κυριας Κάλο :)

θα παρακολουθω με ενδιαφερον

Unknown said...

Paidia, na deite pws htan h ... kallones ths epoxhs Qajar sto Iran
http://www.sothebys.com/app/live/lot/LotDetail.jsp?lot_id=159580318

Angelis said...

Νεοπολίτη, συμφωνούμε στο ξωτική:) Να σου εκμυστηρευτώ όμως κάτι; Με χαλάει λίγο το μάνου τσάο στυλ της.

Δημήτρη, κι εγώ δεν έχω καιρό που σε βρήκα και απολαμβάνω κάθε νέα ιστορία σου από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, γιατί είναι πιο κουφή από την προηγούμενη:) Keep writing!

Ιάσων, γι΄αυτό μου είσαι τρεις την ώρα στις μέσες ανατολές; Σε φτιάχνει το φρύδι γαϊτάνι βρε μπαγάσα;
xx

Related Posts with Thumbnails