και το Όσκαρ πηγαίνει στους...


Η χαρά μας, στην ομάδα των Istanbul Eats είναι ανείπωτη! Η τιμή να διακριθείς στην ανώτατη θέση από το Saveur, ένα από τα εγκυρότερα γαστρονομικά περιοδικά του κόσμου, σε έναν διεθνή διαγωνισμό, σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες (αυτήν του ταξιδιού & φαγητού), είναι η πιο γλυκιά επιβράβευση για τον κόπο που καταβάλλουμε όλοι μας, ο καθένας από το δικό του πόστο. Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, συγχαρητήρια αξίζουν κυρίως ο Άνσελ και ο Γιγκάλ, οι δημιουργοί και βασικοί συγγραφείς του μπλογκ, που πριν ακόμα τους γνωρίσω προσωπικά τους θαύμαζα από μακριά και έτρεχα να ξεκοιλιαστώ σε κάθε νέο κεμπαπτσίδικο που παρουσίαζαν, με απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα το καταευχαριστηθώ. Η μοίρα τα έφερε έτσι ή η Πόλη που ήθελε να τακιμιάσουν οι πιο τρελοί Της θαυμαστές; Δε γνωρίζω. Γνωριστήκαμε στο αναπάντεχο και από τότε ξεκίνησε το μεγάλο φαγοπότι! Στην ομάδα προστέθηκε κατόπιν η Μέγκαν, η Τζένιφερ και θα ακολουθήσουν κι άλλοι, το μόνο απαραίτητο προσόν άλλωστε, είναι να κυλάει στο αίμα σου νερό απ' το Βόσπορο και να μη φοβάσαι τη χοληστερίνη...πρέπει να δοκιμάσεις πολύ κιοφτέ μέχρι να καταλήξεις στο σωστό!


Ωστόσο, ποτέ δεν θα παίρναμε ούτε μισό μπραβείο αν δεν είχαμε την στήριξη των φίλων, των συναδέλφων και φυσικά των αναγνωστών μας. Τους πρώτους τους δίπλαρα εύκολα, τάζοντάς τους τζάμπα διαμονή συμπεριλαμβανομένου πρωινού


Και περνώ στους άξιους, με τη στενή ή την ευρεία έννοια, συναδέλφους - όλους αυτούς τους μπλόγκερς, τους δημοσιογράφους, τους μάγειρες, που μου έμαθαν ένα κάρο νέα πράματα, μου προκάλεσαν ακατάσχετη σιελόρροια, μου άνοιξαν τα μάτια για του κόσμου τα θέματα, διαλάλησαν ο καθένας με τον τρόπο του (με αναρτήσεις, άρθρα, tweets, sharing κτλ) το μήνυμα: Vote for Istanbul Eats! Ελπίζω να μην κακοκαρδίσω κανέναν αν δώσω μόνο ένα τρανταχτό παράδειγμα συναδελφικής αλληλεγγύης: Tο λιγουρευτό μπλογκ Pandespani, που όταν απλώς ενημέρωσα τις όμορφες (και χρυσοχέρες φυσικά!) κυρίες Pandespani & Fyllosophie και τον πάντα πληθωρικό Greekadman για το διαγωνισμό, χωρίς να τους ζητήσω ιδιαίτερο σπρώξιμο, αυτοί δημοσίευσαν για μας ένα κοτζαμάν προεκλογικό ποστ! Δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω! Αλλά, όπως πάντοτε πίστευα ότι όταν είσαι καλός και στηρίζεις τα όνειρα των άλλων, αυτό σου επιστρέφεται στο διπλάσιο και στο τριπλάσιο, έτσι κι έγινε...δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα και το Pandespani διεκδικεί μαζί με άλλους 6 φιναλίστ τον τίτλο του καλύτερου μπλογκ στα Ελληνικά Βραβεία Διαδικτύου! Ο ανταγωνισμός είναι δύσκολος, διαβάζω συχνά και μερικούς από τους άλλους υποψηφίους, αλλά ομολογώ με παρρησία ότι μόνο στο Pandespani καταφεύγω όταν θέλω να κάνω τους εχθρούς μου να τινάξουνε τα πέταλα! Τι, θέλει κι εξήγηση γιατί; Μαθαίνω πότε κάνουν δίαιτα και τους στέλνω μέιλ με το λινκ του Pandespani για να τους σπάσω το ηθικό! Με τέτοιες συνταγές (δε συζητώ για τις κρατσανιστές φωτό!), πώς να κλείσεις τον ρημάδι τον στόμα σου;
tabouleh me kapnisto htapodi
Και κάπου εδώ αρχίζει να κυλάει το δάκρυ μου σαν πετροκέρασο μεγάλο μεγάλο και κρυστάλλινο, τόσο πολύ που συγκινήθηκα από τη δική σας στήριξη. Όλων εσάς που ακόμα κι αν δε γνωριζόμαστε προσωπικά, που έχετε χίλιες δυο υποχρεώσεις και σκοτούρες, που ζείτε στην Ελλάδα με τα "γνωστά προβληματάκια" της ή στο εξωτερικό, που είστε νεότατοι ή λίγο πιο ώριμοι, άντρες ή γυναίκες, από τις πόλεις ή τσι κωμοπόλεις & τα χωριά, ψηφίσατε και μας στηρίξατε με τόσο θερμά μηνύματα! Σας ευχαριστώ πολύ, σας εύχομαι ολόψυχα στο κεφαλάκι σας ό,τι βραβείο κι επιτυχία λαχταράτε! Όλη η ομάδα των Istanbul Eats, υπόσχεται να σας κρατά ενήμερους για τί μαγειρεύεται στην Πόλη:) Τεσεκιούρ Εντερίζ και Αφιγέτ Ολσούν!

ΥΓ: Σας χρωστάω μια μπαμπάτσικη ανάρτηση για τις περιπέτειες μου στη ΝΥ και μετά επιστρέφουμε στο γνώριμο Πολίτικο σκοπό μας: λλα λλα λλαλλα λλα!!

9 comments:

FairyNeraida Hyacinthie said...

Γεια σου, Αγγελή!
Καταρχήν, "Χριστός Ανέστη" και συγχαρητήρια για την πρωτιά του "Istanbul Eats" !! Το ξέρω ότι είναι ολίγον τι καθυστερημένες οι ευχές, αλλά φαίνεται πως οι προηγούμενες βδομάδες ήταν περίοδος γενικού "ξενιτέματος" ..! Δεν πήγες μόνο εσύ στο Αμέρικα, πήγαμε και εμείς εις την Ιταλίαν.. Αμ, πως..! Χα, χα!
Πάντα τέτοια, Αγγελή, και με το καλό να δούμε νέα από την Πόλη!

Angelis said...

Γεια σου νεραιδουλα!

Ευχαριστω για τα συχαρίκια, χαίρομαι πολύ που ξεσκασες κι εσυ με την Ιταλία. Πόσο μ αρέσει η Ιταλία, δεν μπορω να σου περιγράψω!!

FairyNeraida Hyacinthie said...

Είναι όντως πανέμορφη χώρα η άτιμη...Και από άποψη τοπίων και αξιοθέατων και από άποψη ανθρώπων και γενικότερης ατμόσφαιρας και από πολλά άλλα πράγματα. Ειδικά η Φλωρεντία με μάγεψε! Όχι όσο η Πόλη βέβαια... ;)

Anonymous said...

Thanκfulneѕs to mу father who informed me conсeгning this blοg, this webpage iѕ actually
remaгκable.

Here is my homepagе; samsung galaxy note 2
Here is my blog post -

Anonymous said...

WOW just what I ωas ѕеarching fοг.
Cаme here by seаrching for rhinestοnе ϳewelry cοrporatіon

my blog post - mega millions secret to winning
My website - samsung galaxy note 2

Anonymous said...

I еnϳoy what you guys tend to be up too. Such clevеr wοrk and expoѕuге!
Κеep up the fantаstic worκs guys I've incorporated you guys to our blogroll.

my website :: pikavippi
Look at my web blog :: pikavippi

Anonymous said...

Hi thеre, alwayѕ i used to chеck
web ѕitе posts hеre early in the mornіng, beсausе
i like to find out more and mоre.
My web blog http://instagram-promoter.com

Anonymous said...

Prеtty! This has bееn an extrеmely wonderful рost.

Many thanks for pгοviding thiѕ іnfo.


Alsο visit my hοmepagе: qrc
Also see my website: rvg

Anonymous said...

Nice post. I was checking continuously this blog and I'm impressed! Extremely useful info specifically the last part :) I care for such information a lot. I was seeking this particular information for a long time. Thank you and good luck.

Here is my site: 10000 followers on twitter

Related Posts with Thumbnails