Κάλαντα στον Πατριάρχη

Παραμονή Χριστουγέννων και το έθιμο υπαγορεύει στους Ρωμιούς της Πόλης να ψάλλουν τα κάλαντα στον πνευματικό Πατέρα, τόσο των ίδιων, όσο και όλων των Ορθόδοξων Χριστιανών, στην ΑΘΠ, Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο (ελπίζω να το έγραψα σωστά). Μαζί τους και αρκετοί Ελλαδίτες που ζούμε στην Πόλη.


Παιδιά από τα Ρωμαίικα σχολεία με τρίγωνα στα χέρια, γέμισαν με χαρούμενες εορταστικές μελωδίες την αίθουσα. Σημαντικός αρωγός της "κομπανίας" ο κ. Ι. Δεμιρτζόγλου, ο πολυπράγμων διευθυντής του Ζωγράφειου Λυκείου, στο ακορντεόν. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η προτροπή του Πατριάρχη "να χορέψουμε και λιγάκι":)


Καλεσμένος ήταν ο καθηγητής κ. Χ. Γιανναράς, που συχνά επισκέπτεται την Πόλη και τυγχάνει να γνωρίζω προσωπικά, από τον καιρό που συγκατοικούσα στην Αθήνα με τον γιο του και αγαπητό μου φίλο, Τάσο.





Σημείωση 1η: Προσέξτε την σεβαστή μοναχή που απαθανατίζει την εκδήλωση με το κινητό της.
Σημείωση 2η: Η παρούσα ανάρτηση είναι αφιερωμένη στην καλή μου γιαγιά Χρυσούλα, η οποία φοβόταν ότι στην Τουρκία θα "απομακρυνόμουν από την Εκκλησία". Χεχε! Που να 'ξερε!
Σημείωση 3η: Τα κάλαντα είχαν και συνέχεια..



1 comment:

Γιώργος (Αθήνα) said...

Άξιος Αγγελή... την είχαμε ανάγκη και μεις μια στιγμή με περισσότερη ευαισθησία...γινόμαστε πιαόλο και πιο αναίσθητοι τοίχοι...
Καλά Χριστούγεννα!!!

Related Posts with Thumbnails