ο καλός στρατιώτης Εγκεμέν

Μάλλον, δεν του έφερε και πολύ γούρι, το φλουρί που βρήκε στην Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, του φιλαράκου μου του Εγκεμέν.Αύριο μπαίνει στον στρατό, για να υπηρετήσει τη μαμά πατρίδα! Τον τόπο που "θα παρουσιαστεί", καθώς και τη διάρκεια της θητείας του, τα έμαθε μόλις χθες, μέσω ίντερνετ παρακαλώ!Στην Τουρκία, γίνεται μια διάκριση μεταξύ των απόφοιτων πανεπιστημίου και των υπόλοιπων στρατευμένων, με τους πρώτους να υπηρετούν για 6 μήνες και τους άλλους (δυστυχείς) για 15 μήνες!Βέβαια, κάποιες σπουδές θεωρούνται χρήσιμες για τον Τουρκικό Στρατό, οπότε αναγκαστικά κάνεις τη μεγαλύτερη θητεία. Ευτυχώς για τον Εγκεμέν, το ότι είναι Μεταλλειολόγος Μηχανικός, τον γλίτωσε από τα χειρότερα.Λίγο εγωιστικό εκ μέρους μας, αλλά ήδη κανονίζουμε όλη η παρέα να τον επισκεφτούμε στο "εξωτικό" Καρς. Γύρω στα 1500 χιλιόμετρα από την Πόλη (περίπου 2 ώρες πτήση), βρίσκεται στη Βορειοανατολική Τουρκία, στα σύνορα με Αρμενία και Γεωργία. Ευτυχώς, δεν θεωρείται από τις επικίνδυνες περιοχές. Το Καρς φημίζεται βέβαια, για τις υπό του μηδενός θερμοκρασίες του, αλλά για Άνοιξη και Καλοκαίρι που θα υπηρετήσει ο Εγκεμέν, το κλίμα είναι πιο ήπιο.Θα μου λείψεις ρε ψαρούκλα! (Μισώ θανάσιμα όλες τις στρατο-εκφράσεις!)
Σου εύχομαι: Καλός Φαντάρος!

5 comments:

Γιώργος (Αθήνα) said...

Αγγελή σε ζηλεύω...τα Κarsινά τυριά είναι διάσημα...όπως βλέπεις κι εγώ με τον πόνο μου...άλλος στρατεύεται, κι άλλος λιγουρεύεται!!! Χα χα χα.
Εντάξει, οι αρμένικες εκκλησίες στην ευρύτερη πειορχή του Καρς αξίζουν και με το παραπάνω.

Crazy Tourists said...

Αν θυμάμαι καλά, εκεί διαδραματίζονται και τα γεγονότα του βιβλίου του Ορχάν Παμούκ, "Χιόνι"...
Αν είναι έτσι, περιμένω πολλές φωτογραφίες!!
Καλή θητεία να έχει ο φίλος σου, και καλός πολίτης!

Τρελοτουρίστρια

sofia said...

Αν πάτε Καρς δημοσίευσε και φωτογραφίες. Είναι η οικογένεια μου από εκεί :-)

Angelis said...

Ελπίζω να το πραγματοποιήσουμε το ταξίδι στο Καρς, να μη μείνουμε στα λόγια!

Αν πάμε, σας υπόσχομαι και φωτογραφίες και γευσιγνωστικό ρεπορτάζ:)

Τρελοτουρίστρια έχεις δίκαιο. Αν και δε διάβασα το Χιόνι, η πλοκή του εκτυλίσσεται όντως στο Καρς. Αυτό που ξέρω είναι επίσης, ότι ο ήρωας λέγεται Κα και στην πόλη συνέχεια πέφτει καρ (=χιόνι)! Μάλλον κάτι θα εξυπηρετεί αυτό το τέχνασμα:)

Επίσης, εσύ δεν είχες πει ότι θα σε φέρει ο δρόμος σου από την Πόλη φέτος? Πότε με το καλό?

Στέλιος said...

Ante kai kalos politis! An itan ellada, tha mesolabousa ston Giorgo na ton pame kapou pio ... konta!

Related Posts with Thumbnails