Έγινα 49 (ή τον κακό σας τον καιρό!)

Τα χρόνια τα ρημαδιασμένα φεύγουν, κυλούν σαν γλιστερά χέλια τα άτιμα απ' τα χέρια, άντε να τα πιάσεις! Πότε είσαι τοσοδούλι ανθρωπάκι και λές ποιήματα έξω από το κοινοτικό μέγαρο του χωριού σου, μια ολιά μετά επιδεικνύεις με καμάρι τον πάπυρο, που απέκτησες μετά από 7 χρόνια  "σκληρής μελέτης" στους γονείς σου, μουρμουρίζοντας έναν ακαταλαβίστικο όρκο, σταυρώνοντας τα δάχτυλα σου, για να τον απατήσεις χωρίς ενοχές, μόλις χτες ήταν που πάτησες τα -άντα (30 / 40 / 50 κ.ο.κ.) και το γιόρταζες με μπουγάτσες και ρακί (όχι καλός συνδυασμός).


 Ένας ακόμα χρόνος πέρασε, ένας χρόνος ταλαιπωρίας προστέθηκε στην καμπούρα σου, καημένε. Σε άλλες πόλεις, ένα έτος ισούται, ως γνωστόν, με μόνο 12 μήνες. Σ' Αυτήν την Πόλη όμως, ένας χρόνος ζυγίζει  τουλάχιστον 15-16 μήνες, σύμφωνα με έγκυρες μελέτες του πανεπιστημίου του Ταρλάμπασι, όχι κουραφέξαλα, και σε (παρά-)ωριμάζει.


Πάρτυ έκπληξη μου οργάνωσαν τα σκατούλια (με υποκινήτρια τη Σταυριανή), το οποίο ενώ η αρχική σκέψη ήταν να έχει μορφή πικ νικ στο παρκάκι του Τζιχάνγκιρ, η βροχή τους το χάλασε και μετατράπηκε σε ένα φιλικό γκάδερινγκ στην καντίνα / τσαγάδικο / νέο αλτέρνατιβ στέκι της ίδιας χλιδο-γειτονιάς.


Μετά το "Σαρπράϊζζζζζ" τραγούδησαν το "Να ζήσεις!" στα ελληνικά / τουρκικά / αγγλικά / φαρσί (ψέμματα, αλλά έπρεπε να ζητήσω από την Λαλέ να το κάνει!), μούγκρισαν, χλιμίντρισαν, έδειξαν τέλος πάντων τον πολιτισμό και την καλλιφωνία τους.


Μου πήραν και τούρτα μπανανοσοκολατένια, με κεράκια-αριθμούς: 4 & 9! Αυτά βρήκαμε λέει, αυτά πήραμε! Να πάτε να πνιγείτε ήθελα να απαντήσω, αλλά ας όψεται η ωριμότητα που σας έλεγα πριν.


Για να τους εκδικηθώ γι' αυτήν τους την χοντράδα, τους χάρισα αλλόκοτα γυαλιά με ζωγραφιστά μάτια, που κάνουν ακόμα και την πιο αθώα φάτσα να μοιάζει με τον Εθνικό μας Σταρ.

 

Άντε και του χρόνου, να είμαστε όλοι καλά, σας ευχαριστώ για τις ευχές και τα μηνύματα. Ααα και κάτι τελευταίο: Αν δεν θέλετε να γεράσω πριν της ώρας μου, να διαβάζετε το μπλογκ και να αφήνετε (θετικά μόνο) σχόλια. Ακούτε;


ΥΓ: Επιτέλους έχω φύγει από το 31 και μπορώ πλέον ανερυθρίαστα να λέω την ηλικία μου, χωρίς να υπόκειμαι της συνήθους καζούρας. Σας αφήνω για κουίζ, τη σημασία του οτούζ μπιρ (31) στα Τουρκικά, ρωτήστε φίλους, ψάξτε λεξικά (της αργκό) και στείλτε μου τα ευρήματα σας, χωρίς ντροπές. Όλα άλλωστε, βγαλμένα από τη ζωή είναι:)

16 comments:

yogaμάνα said...

ΑΝΤΕ χΡΙΣΤΙΑΝΕ ΜΟΥ ΤΡΟΜΑΞΑ ΚΑΙ ΛΕΩ ΚΟΙΤΑ Ο ΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ...

Anonymous said...

Καλά το υποπτευόμουν ότι μας τα έκρυβες.
Μάλλον η παρέα των σκατουλίων έχει ανάγκη από παππουδίστικη σοφία και έκριναν ότι είσαι ο καταλληλότερος. Σε δυο τρία χρόνια θα σε έχουν κάνει ασπρομάλλη αιωνόβιο.
Χρόνια πολλά και του χρόνου να γιορτάσετε με καλό καιρό και πάντα με κέφι.
ΠανΚαπ

Moloch said...

31 είναι ο αυνανισμός Αγγελή! XAXA! Τι κερδίζω; Uludag από το Inci? Χρόνια πολλά και καλά! Να μας τροφοδοτείς με εικόνες και αρώματα!

eleni g said...

Καλέ εσύ θα μας θάψεις όλους...κάθε χρόνο όλο και πιο φρέσκος και πιο ωραίος!!!! Πολύχρονος!!! Φιλούρες!!!

Anonymous said...

Από την έρευνα στην αργκό βρήκα:
Otuzbir= παιχνίδι της τράπουλας η γνωστή τριανταμία
otuzbir + çekmek = masturbasyon yapmak.
Το 31 προκύπτει στατιστικώς ή είναι αυθαίρετο;
Α ρε Αγγελή, πως βελτιώνω τα τουρκικά μου και σε τι επιστημονικά διλλήματα μας βάζεις!!!
πανκαπ

Γιώργος [Αθήνα] said...

Είδες είδες-μεγαλώνεις, ωριμάζεις και ως σοφότερος... φοράς γυαλιά που αναδεικνύουν τα ωραία φρύδια σου...Άκου 49...για 94 το έκανα...τώρα περί 31, ας μην...
Αγγελή, έχεις τον Βόσπορο εκεί και σε κρατάει alive & kickin'!!!
Χρόνια Πολλά & πάντα διάθεση UP.

Γιαννης Χρ. said...

Χρονια πολλά πολύχρονος και πάντα γερός και δυνατός να μας μεταφέρεις τις εμπειρίες σου απο την πόλη....
Δεν μου λες όμως κατι...(χαχα..έτσι θα την γλύτωνες? :) )...θέλω το τραγουδάκι happy birthday to you..στα τούρκικα :)...Για ξεκίνα να μαθαίνουμε και εμείς :))

Unknown said...

Χρονια πολλα και προπαντων Κ Α Λ Α

nikpim

Gorilaki said...

Να τα εκατοστήσεις και να είναι όπως τα επιθυμείς πάντοτε

Anonymous said...

Χρόνια πολλά, καλέ, μικρός είσαι ακόμα (κι εγώ νόμιζα ότι είστε στην ηλικία μου...)! otuz biri bIrakalIm!
Χαιρετισμούς και στη Σταυριανή.
Ε.

Angelis said...

Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές:)

Επίσης, συγχαίρω τους φίλους Moloch & ΠανΚαπ, για τη βαθειά γνώση της Τουρκικής γλώσσας & κουλτούρας!

Γιάννη, για να μη σ' αφήσω παραπονεμένο, στο αφιερώνω για τα δικά γενέθλια: http://www.youtube.com/watch?v=04V7Llpn6iM&feature=related

Γιαννης Χρ. said...

Χαχα...Πολυ καλο το τραγουδάκι αλλα εγω εννοουσα να μας γραψεις τα λογια...Πως έχουμε εμεις το 'να ζήσεις Αγγελη και χρονια πολλα...μεγαλος να γινεις με ασπρα μαλλια κλπ κλπ' :)))
Στην τουρκια δεν εχουν κατι αντιστοιχο? Ελα τωρα κάτι θα βρεις :)

Στέλιος said...

POSO EGINEEEEEEESSSSS? Papapa, eytyxws ego kollisa sta 40!

Angelis said...

Γιάννη, για πλάκα σου έστειλα το τσιφτεντελο-Happy Birthday:)

Το τραγουδάκι που σου λένε όταν πας να σβήσεις τα κεράκια, είναι το εξής απλό και εύκολο:

"İyi ki doğdun (Angelis),
İyi ki doğdun (Angelis),
İyi ki doğdun,
İyi ki doğdun,
İyi ki doğdun (Angelis)!

Η μελωδία είναι η γνωστή του "Happy Birthday to you".

Το "İyi ki doğdun", σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει κάτι σαν: "Ευτυχώς που γεννήθηκες ή Τι καλά που γεννήθηκες" και χρησιμοποιείται αντί για Happy Birthday.

@ Στέλιος

Με τέτοιους φίλους που έμπλεξα, θα με βγάλουν σιγά σιγά συνταξιούχο. Χμμμ βέβαια, δεν θα 'ταν κι άσχημα εδώ που τα λέμε..

Στέλιος said...

Ξαναρωτώ: 49????????

Γιαννης Χρ. said...

İyi ki doğdun Angelis???? Πιο πολύ μου αρέσει το δικό μας με τα άσπρα μαλλιά και τους σοφούς :-)))
(Ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία)

Related Posts with Thumbnails