Τί το 'θελα το ψέμα ο άχρηστος;


Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, έτσι δε λέει ο σοφός μας ο λαός; Τί κατάλαβα μήπως κι εγώ ο ψευταράκος που σας βρήκα αθώους και σας κορόιδεψα, ότι και καλά έκανα την πρώτη μου βουτιά Μάρτη μήνα; Δεν ξέρω πώς μου τη βάρεσε να σας κάνω την πλακίτσα, αλλά δεν περίμενα να το χάψετε. Όταν άρχισαν όμως να πέφτουν τα σχόλια βροχή χωρίς κανένας να μου λέει: Τι λες ρε Καραμήτρο, μασάει η κατσίκα ταραμά;, εγώ ο αχρείος το συνέχισα και το 'παιξα τρελίτσα. Με συνεπήρε βλέπετε η ιδέα, ότι τόσο έχουμε όλοι μας μυθοποιήσει την Πόλη που τα πάντα μας φαίνονται πιθανά. Εδώ που τα λέμε, δεν έχουμε και άδικο που Την αφήνουμε να υπογράφει στην ψυχή μας σαν σε λευκό χαρτί. Επειδή όμως η Νέμεσις δεν είναι και τόσο εύπιστη, αλλά αντιθέτως πολύ εκδικητικιά, έχει φτάσει ο Αύγουστος και δεν έχω κάνει ακόμα ΟΥΤΕ ένα μπάνιο στη θάλασσα :(


Μόλις αυτήν την εβδομάδα ξέκλεψα λίγο χρόνο να πάω - στ' αλήθεια αυτήν τη φορά - στο Suada για να δροσιστώ και να μαυρίσω το λιπόσαρκο κορμάκι μου...και πάνω από τον αγκώνα, που είχα κάνει το μαύρισμα του ταξιτζή, καλοί μου αναγνώστες. Από την αείμνηστη στρατιωτική μου θητεία (μπλιαχχχ, τί το θυμήθηκα τώρα;) είχα να αποκτήσω αυτήν την αηδιαστική διχρωμία.


Με το που έπιασε το καραβάκι στο "νησί", έτρεξα σαν τον Βέγγο (ελαφρύ να 'ναι το χώμα...) στα αποδυτήρια να φορέσω το γνωστό πια, κόκκινο ψυχεδελικό μαγιό μου, μιας και δεν επιτρέπεται δυστυχώς  η αδαμιαία περιβολή στο τεχνητό νησί. Κρίμα, αλλά τί να κάνουμε; Κάποιες φορές πρέπει να συμβιβάζεσαι.

 

Μέσα-έξω, μέσα-έξω και δώστου πασάλειμμα με το καροτέν για προστασία, αλλά και για το μπρονζέ χρώμα που σας έλεγα πιο πάνω. Ένας υπνάκος κάτω από τα ελαιόδεντρα και στο όνειρο πρόλαβα να δω ότι έκανα λέει ρεφλεξολογία στις στρογγυλεμένες λευκές κροκάλες του παρτεριού. Πόση ευεξία και ηδονή μπορεί να προκαλέσει το ξύσιμο πατούσας, άλλο πράμα!

 

Η ώρα πέρασε, η Σταυριανή με σκούντηξε, σκούπισα το μάγουλο από το σάλιο που έρεε άφθονο και η συνέχεια γνωστή: ντους, ντύσιμο, καραβάκι, επιστροφή στα κορναρίσματα και το καλαμπαλίκι (πολυκοσμία) της Πόλης.


Σας ζητώ και πάλι συγνώμη για το ψέμα του Μαρτίου, δεν είχα κακή πρόθεση και όπως βλέπετε άλλωστε το πλήρωσα και μάλιστα πολύ ακριβά. Μέχρι να έρθει η στιγμή που η πραγματική θάλασσα - η θαλασσένια λέμε, κι όχι πισίνες ακόμα κι αν είναι αλμυρές - με υποδεχτούν στη μήτρα τους, το Suada θα παραμένει η δική μου Ιθάκη...έστω και γιαλαντζί.

7 comments:

Maria Hinni said...

an kai menw se nisi, dustuxws ki edw ta mpania ine periorismena! mia kali fili, mou eisigi8ike ena polu kalo tropo: antiliaki krema me psilo deikti prostasias kai meta pou 8a aporofi8ei to ladaki tis johnsons (auto pou vazoun sta mpempe)!! me 2 mpanakia, exw ginei....!!!:) oxi pws mou eleipe to xrwma dld....opws kai na exei....kales ilio8erapeies euxomai!ki an vreite keno xrono, peraste ki ap ta meri mas gia mpanakia!!!:) filiaa pollaa kalo kalokeri!!!

Angelis said...

Μαράκι μου,

Για να δούμε, θα τα καταφέρω να έρθω να πλατσουρίσουμε παρέα;

Πλάκα έχεις που λες ότι πήρες χρωματάκι πάντως:) Μαυροτσούκαλό μου εσύ!

Angelis said...

Όσον αφορά τα 4 χασμουρητά που άφησε κάποιος ή κάποιοι, μου έρχεται να γελάσω.

Βρε κακομοίρηδες ήθελα να 'ξερα, σε ποιό γραφείο πήζετε και προσποιείστε στο αφεντικό σας ότι δουλεύετε σκληρά;

Επίσης, σε ποιό βούρκο τσαλαβουτάτε εσείς για να δροσιστείτε; Όινκ!

Να 'τανε η ζήλεια ψώρα..

Γιάννης Χρ. said...

Εγώ δεν είμαι απο τους 4 (εάν και πήζω σε γραφείο) αλλά απο τους άλλους :)
Δεν μου λες...εσένα δεν σε είδαμε σε φώτο...μόνο την πατούσα σου :) Μην ντρέπεσαι βρε...

Mary Ka said...

Ετσι, το ψέμα θέλει κι επιδέξιο κ...
Αλλά εμείς εδώ στο Ελλάντα,όλο και γελάμε με τα παθήματα σου και όλο και κάποιο μπανάκι κάνουμε πριν τον Αύγουστο.

Angelis said...

Γιάννη μου,

το ξέρεις δα ότι είμαι ντροπαλός..

Μαρίκα,

Χααχαχαχα, κι εγώ που νόμιζα ότι ο κ*ς μου είναι επιδέξιος τόσα χρόνια:)

Χαίρομαι πάντως για όλους εσάς που απολαμβάνετε τη θαλασσίτσα! Άντε και στο κεφαλάκι μας, οι ηλιοκαμένοι μα όχι θαλασσοβουτηγμένοι:)

Anonymous said...

πέρασα από εκεί... πολύ χλιδή ρε παιδάκι μου... άκουσες τι θέλουν να φτιάξουν στην κατεχόμενη Κύπρο;

Γαβρίλος

Related Posts with Thumbnails