Λέγε με και Turkish Pizza

Λαχματζούν
  • 1 μπαλίτσα ζυμάρι, που ανοίγεται με λεπτές κινήσεις στον αλευρωμένο πάγκο.
  • 2-3 κουταλιές το μίγμα με το ψιλοκομμένο κρεατάκι (σχεδόν κιμάς) και τα μυρωδικά και
  • τσουυυύπ στον φούρνο!


Δε θέλει και πολύ ώρα να ψηθεί ούτε ο "γώμος", ούτε η ζύμη. Σερβίρεται ζεστό, κομμένο στα 4 με συνοδεία φρέσκων σαλατικών (συνήθως μαρούλι) και οπωσδήποτε λεμονάκι.
Ο "σωστός" τρόπος να φαγωθεί, είναι: τύλιγμα μιας τσιμπιας σαλατικών με το 1/4 του λαχματζούν, και στύψιμο 2-3 σταγόνων λεμονάκι. Μούρλια σας λέω!


Σε 2 μέρη τρώω συνήθως λαχματζούν:
  1. Hacıoğlu Lahmacun, στο Μπεσίκτας, κοντά στη ψαραγορά και την πλατεία με το γλυπτό του Μαύρου Αετού (kartal). Είναι ένας φούρνος που βγάζει μόνο λαχματζούν! Μπράβο για τα ιδιαιτέρως στυλάτα χάρτινα κουτιά με χερουλάκι για take away! Μπορείτε να βρείτε και σιροπιαστά για επιδόρπιο.
  2. Lahamacun salonu, στην πλατεία Ταξίμ, επί της οδού Siraselviler. Δεν θυμάμαι το ακριβές όνομα, αλλά είναι ένα από τα τελευταία φαγάδικα στη σειρά, καθώς απομακρυνόμαστε από την Πλατεία. Αν και πολύ κεντρικό και πολύβουο, εδώ είναι εγγυημένη η νοστιμιά και τα λαχματζούν, ετοιμάζονται και ψήνονται μπροστά σου. Σημείωση: Κατά την αρχική παραγγελία, ζήτα να σου ετοιμάσουν κι ένα κιουνεφέ. Είδος σιροπιαστού κανταϊφιού με γέμιση κασέρι(!). Το πετυχαίνουν περίφημα! Θα έρθει στο τέλος και θα απογειώσει το γεύμα! (ΔΥΣΤΥΧΩΣ το συγκεκριμένο λαχματζουνάδικο μετατράπηκε σε ένα τουριστικό μπακλαβατζίδικο!)

No comments:

Related Posts with Thumbnails