Η μαλακή, υγρή απόλαυση..

Μποκλού Μπέργκερ

Προς θεού ή Αλλάχ καλύτερα, μην το ζητήσετε έτσι!
Μποκ: σημαίνει σκατό στα Τουρκικά, αλλά χρησιμοποιείται πολύ συχνά ως πρώτο συνθετικό για φαγώσιμα σε στυλ junk food, υποδηλώνοντας ότι δεν είναι ότι καλύτερο για μια σωστή διατροφή. Κάτι σαν το δικό μας "βρώμικο", δηλαδή.

Βέβαια, η πρώτη φορά που το άκουσα, ήταν συγκεκριμένα για το διάσημο μπέργκερ της πλατείας Ταξίμ και πρέπει να ομολογήσω, ότι αυτός ο χαρακτηρισμός με απωθούσε να το δοκιμάσω, μέχρι πρότινος.

Κρίμα!!
Κρίμα όχι που το δοκίμασα τελικά,
αλλά για τα τόσα χρόνια που πίστευα στις συκοφαντίες!Πρόκειται για ένα μπέργκερ σε κλασικό μαλακό στρογγυλό ψωμάκι, με ένα μυρωδάτο μπιφτέκι. Το όλο σύνολο, γίνεται ακόμα πιο ευωδιαστό, εξαιτίας της πλούσιας κόκκινης σως που γεμίζει το στόμα σε κάθε δαγκωνιά. Γαρίφαλο και κανέλα είναι τα πρώτα μπαχάρια που σκάνε στον ουρανίσκο, αφήνοντας σου μια γλυκειά γεύση. Θέλω τουλάχιστον 2-3 στην καθησιά, για να ακριβολογήσω: στο όρθιο μπρος στη σειρά με τα κεμπαμπτζίδικα της πλατείας.Επειδή μάλιστα, τα διατηρούν σε ένα θερμοθάλαμο, παπαριάζουν και ιδρώνουν, και μετατρέπονται σε μαλακά λουκουμάκια.Μπορεί οι περιγραφές μου να αποτρέψουν αρκετούς, αλλά οι τολμηροί είναι πάντα αυτοί που απολαμβάνουν τη ζωή τους στο maximum!

2 φώτος πήρα από το πολύ ενδιαφέρον blog της Hande, με συνταγές όχι μόνο από την Τουρκία


7 comments:

Anonymous said...

k mono apo tin perigrafi sou Aggeli,thelo ena tora kiolas!!!Katerina-Nap.

angelis said...

Me exoun kopsei ki emena kati lordes twra! Asta!

hande a.k.a. mavropoulosp said...

My name is Hande and i believe that you stole 2 photos from my blog.Delete them as soon as possible you fucking Greek γιουσουφακι.

angelis said...

Stin arxi me psarwses,
palio-budala!

nancy said...

Jajajajaja! Teleio to comment tou panagiwti! Xalali tous patsades pou sou xarisa! Jajajajaja!

Hande said...

Hi, I am the real Hande and just wanted to make clear that I am not the one who wrote that nasty comment! You didn't steal the pictures, as you write and put a link to my original pictures, it is ok.
I am glad you liked Istanbul!

angelis said...

Merhaba Hande canim!

Thanks for making the things clear.
I love your blog, keep the good job!

Related Posts with Thumbnails