Λέμε το νερό νεράκι

Όπως λέω και σε φίλους που με επισκέπτονται, η Πόλη είναι ευλογημένη με θάλασσες, λόφους, γόνιμα εδάφη, νησιά, ψάρια και αμέτρητο φυσικό πλούτο και ομορφιές.



Έλα ντε όμως, που δεν είχε από αρχαιοτάτων χρόνων πόσιμο νερό, όσο χρειαζόταν για να ξεδιψάσει τα κατά τα άλλα καλομαθημένα της τέκνα. Τι μεδουσοφυλαγμένες υπόγειες δεξαμενές, τι κυκλώπεια υδραγωγεία, Ρωμαίοι/Βυζαντινοί/Οθωμανοί ηγεμόνες έκαναν τα πάντα για την υδροδότηση της τεράστιας πολιτείας.



Το άγχος για πόσιμο νερό ταλανίζει ακόμα και σήμερα την Πόλη. Το νερό από τις βρύσες δεν είναι πόσιμο. Δεν πίνεται, όχι γιατί απλώς δεν έχει ωραία γεύση, αλλά γιατί δεν το επιτρέπει η ποιότητά του.



Το πρόβλημα λύνεται με εμφιαλωμένο νερό, που κυκλοφορεί σε τεράστιες μποτίλιες των 19 λίτρων (αν δεν κάνω λάθος), όπου προσαρμόζοντας μια αντλία (τρόμπα) στο πάνω μέρος της, έχεις στη διάθεση σου ένα "μικρό πηγάδι" καθαρού και γάργαρου νερού.


6 comments:

Γιώργος said...

Μπράβο Αγγελή...έτσι ήρθαμε στα ίσια μας!!! Καταιγισμός από posts!
Γιώργος

japetus said...

Και φυσικα, σε καθε γειτονια της Πόλης υπάρχουν οι sucu, οι νερουλάδες, που αναλαμβανουν με ενα τηλεφωνημα να φερουν τις μπουκαλες με το νερο στο σπιτι σου...
Μερικοι εχουν μαλιστα και μικρα μηχανάκια (σαν τους πιτσαδορους στην Ελλάδα) με ειδικη κατασκευη στη σχαρα για να χωρανε οι μπουκαλες. Παρεπιπτόντως, τα μηχανάκια είναι εξαιρετικά σπάνια στην Πόλη.
Η δουλεια του παιδιου που κουβαλαει τις μπουκαλες δεν ειναι τοσο ευκολη, αν αναλογιστει κανεις πόσες πολυκατοικίες υπάρχουν, στις οποιες δεν εχει εγκατασταθεί ασανσερ...

Angelis said...

japetus,

έτσι ακριβώς όπως τα λες!

Πέρα από το τηλέφωνο, έξω από τον sucu της γειτονιάς μου υπάρχει πάντα ένα τεφτέρι μ' ένα στυλό, για να σημειώνεις την παραγγελία σου (ποσότητα, διεύθυνση, όνομα κτλ), σε περίπτωση που ο διανομέας λείπει από το κατάστημα.

Εγώ επειδή μένω δίπλα τους, μου τα κουβαλούν στην πλάτη!! Ένα παιδάκι, πιο "του-κάνω-φου-και-πέφτει" από εμένα.

Τα μηχανάκια πάντως, όπως σωστά λες, απουσιάζουν από την Πόλη σχεδόν απολύτως.

Όσο για το ασανσέρ, είναι πολυτέλεια δυστυχώς. Αν και έχω την προϋπηρεσία μου και στην Ελλάδα. 6 χρόνια στη Θεσσαλονίκη στον 6ο όροφο, έκανα κάτι πόδια σαν του συχωρεμένου του Σουγκλάκου.

Anneta said...

Ποδήλατα! Να η λύση! Σιγά τι είναι; 7 λόφοι όλοι κι όλοι! Εσύ Αγγελή όπως σε κόβω, μπορέι ούτως ή άλλως να ζύγιζες λιγότερο από τις μποτίλιες νερού, άσχετα με τα ανεβοκατεβάσματα της σκάλας.. Χιχιχι

Maria H. said...

episis kati poli vasiko gia na leitourgisei i oli fasi antlia-fiali nerou einai na sunarmologiseis swsta ta 3-4 kommatia tis antlias. omologoumenws perimena eidikes euxaristies pros to proswpo mou, afou kapioi (onomata den leeemee:P)enw exoun teleiwsei polutexneio den mporousan na ta sunarmologisoun!!!!
euxaaaristwwwww poluuuu!!!:)den kaneiii tpt:)
min 3anakousw kanena asteio oti oi dikigoroi den einai xrisimoi!!!
hahahahaha!!!!

Angelis said...

Ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου!

Πραγματικά σε ευγνωμονώ & κάθε γουλιά νεράκι την πίνω στην υγειά σου:)

ΥΓ: Αυτό για το πολυτεχνείο, κι αν το έχω ακούσει!! Συνεχώς!

Related Posts with Thumbnails