Naya, η Πριγκηπιανή!

Στείλατε email στο info@bestpostawards.gr για να εξασφαλίσετε προσκλήσεις για την Τελετή Απονομής των Best Post Awards 2009; Ραντεβού στις 9 Φλεβάρη!

Για την φίλη μου την Ήβη σας ξαναμίλησα, όταν πήγαμε να ακούσουμε τους Χριστουγεννιάτικους ύμνους στη Γερμανική εκκλησία του Ταρλάμπασι. Γεννήθηκε και έζησε για πολλά χρόνια στην Πρίγκηπο (1, 2, 3), το μεγαλύτερο (και κατ' εμέ ομορφότερο) απ' όλα τα Πριγκηπονήσια.



Μου μιλούσε συχνά για "το σπιτάκι" της στο νησί και με προσκαλούσε κάθε φορά που συναντιόμασταν. Λίγο καιρό πριν, επιτέλους τα προγράμματά μας συνέπεσαν και η επίσκεψη επιτεύχθη. Αποβιβαστήκαμε από το βαπόρι, περπατήσαμε προς το Μαντέμι, τη γειτονιά με τα όμορφα κονάκια (ξύλινα δίπατα & τρίπατα αρχοντικά) και όταν βρεθήκαμε μπροστά στην είσοδο αναφώνησα: "Αυτό είναι "το σπιτάκι" σου;




Ένα πανέμορφο διώροφο μέγαρο με σοφίτα μέσα σε έναν καταπράσινο κήπο με κάθε λογής λουλούδια, γκαζόν, έναν αιωνόβιο θεόρατο φοίνικα και μια παραμυθένια λιμνούλα! Τα τελευταία χρόνια "το σπιτάκι" λειτουργεί ως ξενοδοχείο, Naya το όνομά του, από τον Λούντβιχ - έναν Γερμανό που αγάπησε το νησί- ερωτεύτηκε ακόμα πιο παράφορα το πατρικό της Ήβης και δημιούργησε το Naya.



Λέγοντας ξενοδοχείο, μην πάει το μυαλό σας σε κανένα απρόσωπο κατάλυμα για μαζικό τουρισμό και πολυπληθή γκρουπ. Απλώς, τα προσεγμένα δωμάτια, διακοσμημένα με διαφορετικό κόνσεπτ το καθένα (φωτιά, αέρας, γη, νερό) και η προσωπική φροντίδα για όλους τους τυχερούς φιλοξενούμενούς του, το κατατάσσει στην κατηγορία των boutique hotel.







Οι εναλλακτικές δραστηριότητες που παρέχονται στο Naya, όπως yoga και Shiatsu, αλλά και ψήσιμο ζυμωτού ψωμιού στον ξυλόφουρνο ή οι ποδηλατάδες στα δάση του νησιού, δικαιολογούν το σλόγκαν του Naya ως "Επίγειος Παράδεισος, που άνοιξε τις πύλες του.."




Δεν κρατιέμαι να ξαναπολαύσω τα τσαγάκια με βότανα κάτω από τον φοίνικα, ατενίζοντας τη θάλασσα του Μαρμαρά, τα πεύκα, τις μελισσούλες με παρέα την Ήβη, τον Λούντβιχ και όλους αυτούς τους φευγάτους τύπους που έρχονται από την άλλη άκρη της γης για να απολαύσουν όλες αυτές τις "πολυτέλειες".





Άιντε, μην κάθεστε! Βάλτε τις φορμούλες και τα κολάν σας και κάντε μου παρέα στο πρώτο yoga session της ζωής μου. Υπάρχουν στρωματάκια για όλους..


3 comments:

Γιώργος (Αθήνα) said...

Αγγελή όλα σούπερ εκεί...πόσο πάει το μαλλί για αν γίνουμε κι εμείς φευγάτοι δεν μας είπες!!!
Κι επειδή μοιράζεις προσκλήσεις (άσε εγώ τεμπέλιασα...αλλά εξασφάλισα μία έμμεσα!)...ταις μεσιτείαις σου προς τον Γερμανό ιδιοκτήτη, χάρισε κουπόνια εκπτωτικά για τον επίγειο Παράδεισο εκεί! Να δεις το blog πώς θα εκτοξευθεί...(πλάκα κάνω)...
Πάντως, η βίλα χωρίς πλάκα σούπερ...ας εξακολουθήσω να ονειρεύομαι...το καλό με σένα είναι ότι μας εμπλουτίζεις & ανανεώνεις τα όνειρα φωτογραφικά...ΑΞΙΟΣ φίλε μου!!!

Γιώργος (Αθήνα) said...

Μα καλά τη σφήκα της φωτογραφίας...για μέλισσα λες να την πάρουμε;

Angelis said...

Αγαπητέ Γιώργο,

Καταρχάς χαίρομαι που θα έρθεις στην τελετή απονομής (έστω και εμμέσως)!

Για οποιαδήποτε ερώτηση για διαθεσιμότητα και τιμές μπορείς να απευθυνθείς απευθείας στον Λούντβιχ, Όπως γράφω και στο post το site του Naya είναι http://nayaistanbul.com/. Όταν κάνω το Angelis and the Istanbul Pension, όλοι οι αναγνώστες μου θα τύχουν ευνοϊκών τιμών, να είσαι σίγουρος:)

Η μελισσούλα φαίνεται στην πάνω φωτό, έχεις δίκαιο για τη σφήκα. Κι εγώ βρίσκω εκνευριστική την παρανόηση από πολλούς των δύο εντόμων.

Related Posts with Thumbnails