Σούπερ οχτώ

Ναι, ναι, ναι. Είμαι τυχεράκιας, το ξέρω. Όπου και να βρεθώ, ιδιαίτερα το διάστημα που ζω στην Πόλη, περιτριγυρίζομαι από ενδιαφέροντες ανθρώπους. Μου μαθαίνουν νέα πράγματα, που ούτε καν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ ως τώρα.


Ο Γιάννης είναι ένας από αυτούς τους ωραίους τύπους, που η Πόλη έφερε στο διάβα μου. Περαστικός είναι από εδώ, όπου ήρθε με τη LabA* του και την κρυφή του αγάπη (όχι και τόσο κρυφή βέβαια), την κινηματογράφηση. Με μια κάμερα Super 8, γυρίζει καρέ-καρέ ότι του κάνει κλικ και δημιουργεί ταινίες. Ταινίες χωρίς ήχο, αλλά συχνά με τοοοόσο ηχηρές εικόνες.


Το συγκλονιστικό δε, είναι ότι εμφανίζει μόνος του το φιλμ, διαδικασία που πολλοί λίγοι κινηματογραφιστές τολμούν. Οι περισσότεροι στέλνουν τα καρουλάκια τους σε εργαστήρια, απεμπολώντας το δικαίωμα τους, να δώσουν το στίγμα τους στο κρίσιμο στάδιο της εμφάνισης, που πέρα από τεχνικό ζήτημα είναι επίσης δημιουργικό.



Ρίξτε μια ματιά σε κάποιες φωτό από τη βραδιά της εμφάνισης, που τόσο πολύ απολαύσαμε εγώ με την Ελένη, ελπίζω κι αυτός:) Ετοιμαστείτε δε, για την grande premiere του ημερολογίου του Γιάννη, με όνομα: Νο2, Μπουγιούκαντα.



* Ο Γιάννης είναι συνιδρυτής του εργαστηρίου LabA που στήθηκε το 2009, με έδρα την Αθήνα, αλλά και παρουσία σε άλλες πόλεις. Δραστηριοποιείται στην κινηματογράφηση και εμφάνιση φιλμ Super 8, 16mm & 35mm. Το μότο της LabA είναι ASA : Amantes Sunt Amentes / Οι Εραστές Είναι Παράφρονες.

3 comments:

Στέλιος said...

Το κάνατε το σπίτι ... στούντιο της ... Hulia Aksar Films! Θα προτείνω στον Ονούρ, τηλεοπτικό σύζυγο της Μπεργκιουζάρ Κορέλ, να αναλάβουν ο Γιάννης και η Ελένη τα γυρίσματα των νέων επεισοδίων της σειράς που κάνει θραύση στα καθ'ημάς!

George said...

Surer τριάδα βλέπω εκεί!!!
Όταν θα γυρίσετε την ζωή του Στέλιου σε ταινία θέλω ρολάκι!!!

Angelis said...

Στέλιο, τι ρόλο να του δώσουμε?
Χεχεχεχε!

Related Posts with Thumbnails