Και δυο αυγά..Ζανζιβάρης

Ακόμα ένα Σαββατιάτικο ξύπνημα σε σπίτι φίλων, ακόμα μια ευκαιρία για πλούσιο πρωινό με μαρμελάδες, ομελέτες και νόστιμα τυράκια. Μιας και βρισκόμασταν στην Ασιατική πλευρά της Πόλης και μάλιστα στην posh γειτονιά της Bagdad Caddesi βγήκαμε προς εξερεύνηση ενός παραθαλάσσιου καφέ με θέα τα Πριγκηποννήσια.


Το Cafe Zanzibar ήταν αναμενόμενο να μας κάνει κλικ, το ξύλινο παλατάκι με τους πυργίσκους και τις επικλινείς στέγες δεσπόζει σ' έναν λόφο πάνω στην παραλιακή βόλτα του Caddebostan.






Το μενού του πρωινού ήρθε σερβιρισμένο σε λευκούς δίσκους και περιλάμβανε τα πάντα: αγελαδινό βούτυρο, καϊμάκι, ρετσέλια, μέλι, νουτέλα, αυγουλάκι, τυράκια, ζαμπόν, ντοματούλα και αγγουράκι.





Συμπληρώσαμε και με τις απαραίτητες ομελέτες (μενεμένη και σουτζουκλού) και φάγαμε..καλά!




Οι τιμές είναι δυστυχώς αντίστοιχες τόσο με την χλιδή του παλατιού όσο και της upper class γειτονιάς. Ο δίσκος πρωινού κοστίζει 30 κάτι λίρες, ο πιο ακριβός που έφαγα ποτέ χωρίς να είναι και ο νοστιμότερος. Προσπάθησα βέβαια να το δουλέψω στο μυαλό μου ότι μου βγήκε πολύ πιο φτηνό από ένα ταξίδι στη Ζανζιβάρη και αισθάνθηκα λίγο καλύτερα:)


1 comment:

Στέλιος said...

Bagdad Cad. στο Μπόσταντζι. Τί μου θυμίζεις... τί καφέδες στα Στάρμπακς...

Related Posts with Thumbnails