Πολλές φορές καταφεύγω στο Balkan Lokantasi του Buyuk Parmak Kapi sokak, για νόστιμα και φτηνά "σπιτικά" φαγάκια. Το μενού εναλλάσσεται καθημερινά, πάντοτε υπάρχει κάτι καινούριο να δοκιμάσεις. Τις προάλλες, μου έκανε κλικ ένα περίεργο ασπρουλιάρικο μπαλάκι, που με ενημέρωσαν ότι ήταν σαρμάς κοτόπουλου.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
Ααααααα ευφάνταστοι συνδυασμοί υλών και τεχνική που παραπέμπει στην σουλτανοπαλατιανή κουζίνα! Άξιος ο μάγειρας!
ΥΓ: "...απωθήσει..." Μα να το έβλεπε ο πατέρας μου, τι δεν θα έψελνε! Το μπλουμ κοτόπουλου "τον στέλνει" πάντα στη light νοσοκομειακή κουζίνα!
Aν αντιλαμβάνομαι σωστά είναι γεμιστό στήθος κοτόπουλου?
Μπούτι σίγουρα δεν είναι, απλώς μου κάνει εντύπωση πόσο μεγάλο κοτόπουλο χρησιμοποιούν!
Ο σαρμάς, δεν ξέρω αν φαίνεται, αλλά είναι αρκετά μπαμπάτσικος, μάλλον στρετσάρουν το στήθος πριν τυλίξουν την γέμιση.
Σωστά, δείχνει στήθος ίσως ελαφρώς απλωμένο δια σφυριού & ροπάλου, και στη συνέχεια τοποθετημένο μέσα σε σφαιρόσχημη φόρμα για να δεχτεί τη γέμιση...δες που είναι σφαιροποιημένο! Δεν χρειάζεται να προέρχεται από μεγάλο πτηνό...το σφυρί κάνει δουλειά και σε μέτριο στηθάκι!
Αγγελή σίγουρα δεν ήταν γαλοπούλα; Γιατί κάποτε στο Ασιτανέ μας σέρβιραν "πάπια"-καραμπινάτη γαλοπούλα!!!
ΥΓ: Καλά πολύ το αναλύσαμε και σήμερα...λες και έχουμε κάνει ιατροδικαστική ορνίθων!!!
Αν και δεν τον συμπαθώ τον αρακά, νοστιμότατο φαίνεται!
Τρελοτουρίστρια
Post a Comment