ο Δον Καμίλλο στον Πέραν

Ο εν ενεργεία Δήμαρχος Φλουράτος, του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, διεκδικεί γι’ άλλη μια τετραετία το δημαρχιακό θώκο με αντίπαλό του, τον -αριστερών πεποιθήσεων- υποψήφιο Δήμαρχο, Πεπόνε. Όμως, oι χριστιανοδημοκράτες προκειμένου να ξανακερδίσουν τις εκλογές μηχανεύονται και θέτουν σε εφαρμογή διάφορα πολιτικά αλλά και θρησκευτικά κόλπα. Για το λόγο αυτό και με σκοπό να μη χάσουν τις εκλογές, «συστρατεύουν» έναν εκπρόσωπο της εκκλησίας, έναν καλοκάγαθο παπά, τον Δον Καμίλλο, ο οποίος έχει το χάρισμα ή την παράνοια να συνδιαλέγεται με το Θεό.

ο Μίμης Φωτόπουλος άφησε εποχή με την θεατρική ερμηνεία του Δον Καμίλλο, εδώ βλέπουμε την τηλεοπτική απόδοση του, από το θρυλικό θέατρο της Δευτέρας

Δεν ξέρετε που το πάω, εεε; Θα σας πω αμέσως! Είναι μια μια θεατρική ομάδα στην Πόλη, που εδώ και μήνες, ετοιμάζει το ανέβασμα της παράστασης "Δον Καμίλλο", μιας κωμωδίας του Σωτήρη Πατατζή, βασισμένης στο έργο του Ιταλού συγγραφέα Τζιοβάνι Γκουαρέσι.


Η ομάδα απαρτίζεται από Ελλαδίτες και Ρωμιούς ερασιτέχνες (έως σήμερα τουλάχιστον) ηθοποιούς, τους οποίους, ένωσε η αγάπη για το θέατρο και η όρεξη για δημιουργία. Οι πρόβες (2 την εβδομάδα) γίνονται στο κτίριο του Αθλητικού Συλλόγου του Πέραν (Beyoğlu Spor Kulübü), ενώ κάποιες έχουν φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ζωγραφείου.


Τέρμα όμως οι πρόβες, ήρθε η ώρα της σκηνής! Όσοι βρεθείτε στην Πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο είστε τυχεροί!  Η μεγάλη πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 8 Μαΐου στις 18:30, με δεύτερη παράσταση την Κυριακή 9 Μαΐου στις 18:00. Εισιτήρια θα βρείτε στην είσοδο.


Έχοντας παρευρεθεί στις πρόβες, απεκόμισα ότι  το έργο καθαυτό είναι έξυπνο, αστείο και πάντα επίκαιρο (ίσως με λίγο παλιομοδίτικους κώδικες ) και εισέπραξα τη λαχτάρα με την οποία τα παιδιά προσεγγίζουν το ρόλο τους, ακούν προσεκτικά τις οδηγίες του "αυστηρού" σκηνοθέτη,  βγάζοντας τον καλύτερο τους εαυτό και γελώντας με τα σαρδάμ ή τις ετεροχρονισμένες ατάκες! Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!


 Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι:

Σκηνοθεσία/Μουσική Επιμέλεια: Κοντακίδης Γιάννης
Σκηνικά/ Κοστούμια: Η ομάδα
Παίζουν: Βασιλακέρης Ανέστης, Γιγουρτσής Γιάννης, Γιωλτζόγλου Σταύρος, Δήμου Μαρία, Θεοδωρίδου Ελένη, Κοτόπουλος Γιώργος, Παϊσιος Γιάννης, Παμποράκης Πασχάλης, Πάνου Έλενα, Χαρσού Χαρά, Χατζηαναστασίου Σπύρος 
Χώρος: Αίθουσα Εκδηλώσεων Αθλητικού Συλλόγου Πέρα / Beyoğlu Spor Kulübü.  Λίγα λόγια για να το βρείτε εύκολα: Κατεβαίνοντας την Ιστικλάλ (το μεγάλο πεζόδρομο, που διατρέχει και το κόκκινο τραμάκι), στα 250 μέτρα από την πλατεία Ταξίμ, στο δεξί σας χέρι συναντάτε ένα γωνιακό κατάστημα Benetton (σόρρυ για την γκρίζα διαφήμιση). Στο αριστερό σας χέρι, ξεκινά το Buyuk Parmak Kapi σοκάκι, το ακολουθείτε ως το τέλος και βρίσκεστε στην είσοδο του Beyoğlu Spor Kulübü.

2 comments:

yannis said...

Spor Kulübü - αυτή η τουρκική ευφωνία με τρελαίνει, χαχαχα

Στέλιος said...

H Maria i Dimou proti proti! H kali mou...

Related Posts with Thumbnails