βυζαντινό μποστάνι

Το άρθρο του Αλέξανδρου Μασσαβέτα για τα Θεοδοσιανά Τείχη, στο περιοδικό Passport, μου θύμισε μια παλαιότερη βόλτα στα, αλλού γκρεμισμένα κι αλλού "του κουτιού", σχεδόν-αρχαία Τείχη της Πόλης.

 

Μαγεύεσαι από τα μποστάνια και τους μπαχτσέδες που, όπως λέει και ο Αλέξανδρος, "καλλιεργούν συνήθως οι Τσιγγάνοι των γύρω συνοικιών." 

 

Η περατζάδα κατά μήκος των Τειχών, είναι από τις πιο ωραίες  της Πόλης. Για τους γυμνασμένους, προτείνω το συνολικό μήκος 6-7 km, ενώ για τους υπόλοιπους, ένα τμήμα τους, π.χ. να φτάσετε με το Τραμ στην Πύλη Τοπ Καπί (στην ομώνυμη στάση και όχι στο Παλάτι των Σουλτάνων δίπλα στην Αγία Σοφία, προσοχή) και να κατηφορίσετε προς τη Θάλασσα του Μαρμαρά.


Σ' αυτό το τμήμα άλλωστε βρίσκονται και οι μπαχτσέδες. Ανάλογα με την εποχή, μπορείτε να αγοράσετε κι άλλα ζαρζαβατικά, για τις σαλάτες και τα μαγειρέματα σας (ελπίζω βέβαια, να έχει κουζινάκι το κατάλυμα που μένετε).


Μέχρι που θα συγκινηθείτε κιόλας, που θα φάτε γεμιστά κολοκυθάκια και δροσιστική ντοματοσαλάτα, απ' αυτό το..Βυζαντινό μποστάνι!
 
 

No comments:

Related Posts with Thumbnails