Ταντούνι
Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν σπεσιαλιτέ του συγκεκριμένου μαγαζιού (στα στενά μεταξύ Κιουτσούκ και Μπουγιούκ Παρμάκ Καπί σοκάκ) και όχι μια παραδοσιακή συνταγή, μιας και δεν τη βρίσκεις σε πολλά μέρη. Εκεί, με πήγαιναν φίλοι μετά τα μπαράκια και τους ναργιλέδες για να φάμε κάτι...ελαφρύ, πριν κοιμηθούμε.
Τι είναι το ταντούνι τελικά; Σε μια μεγάλη κυκλική κυρτή πλάκα/ταψί, ψιλοκομμένο κρέας τσιγαρίζεται (αλλά και βράζει) σε νερό και λίπος και νοστιμεύει με μπαχαρικά και πράσινα μυριστικά. Σερβίρεται σε γευστικές πιτούλες που τυλίγονται σαν λεπτόμακρα πούρα.
Η ιεροτελεστία του ταντούνι υπαγορεύει σερβίρισμα με συνοδεία πράσινων καυτερών mini πιπεριών και ελιών.
Η περιποίηση του καταστήματος συνεχίζεται και μετά την πληρωμή του λογαριασμού, με την κολόνια για το φρεσκάρισμα των χεριών και τα ξερά γαρίφαλα για το φρεσκάρισμα της αναπνοής.
1 comment:
Pes me kaxupopti, alla egw tha anarwtioumoun ti allo exei mesa to tantouni mou meta ap'to atuxo asteio me ton sugxwremeno.
Post a Comment