Βουτιές στο Βόσπορο


Κακά τα ψέμματα! Πέρασαν οι εποχές που μπορούσες να κολυμπήσεις στα νερά ενός καθαρού Βοσπόρου (αν και πολλοί είναι οι θαρραλέοι, που το τολμούν ακόμα και σήμερα).


Για μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία, αν βρεθείτε καλοκαίρι στην Πόλη, πρέπει να επισκεφτείτε το "Νησί του Νερού". Αυτό σημαίνει το όνομα του Suada, (ή αλλιώς το νησί της ομάδας Γαλατάσαράι) μιας μεγάλης πλωτής αποβάθρας, απέναντι από την περιοχή του Κουρουτσεσμέ.



Στο "νησί" υπάρχουν πέρα από μία ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα με φιλτραρισμένο θαλασσινό νερό, 4-5 εστιατόρια με διεθνή κουζίνα αλλά και ένα μοντέρνο κεμπαπτζίδικο.


Δρομολόγια για το "νησί" εκτελούνται συνεχώς, από το πρωί έως αργά το βράδυ, από την απέναντι όχθη. Με το που πατάς το πόδι σου στο Suada κατευθύνεσαι στα αποδυτήρια και αφού φορέσεις το μαγιό σου, επιλέγεις ένα αναπαυτικό στρώμα κάτω από τις λευκές ομπρέλες.


Το βλέμμα σου ταξιδεύει στην Ευρώπη και την Ασία, μετράς τα γιγαντιαία πετρελαιοφόρα που κατεβαίνουν φορτωμένα από τη Μαύρη θάλασσα και θαυμάζεις την κρεμαστή γέφυρα που ενώνει τις δύο ηπείρους!


Το αντίτιμο για να απολαύσεις τις βουτιές σου, κοστίζει 25ευρώ (30 τα Σαβ/κα), αλλά η ανανέωση που σου προφέρει, είναι ανεκτίμητη..

Related Posts with Thumbnails