Οικολόγοι...κατά λάθος

Όλοι όσοι επισκεφτήκατε την Πόλη, θα έχετε δει σίγουρα κάποιους ταλαίπωρους τύπους, που σέρνουν μεγάλα τσουβάλια επάνω σε καροτσάκια, να μαζεύουν χαρτιά και πλαστικά, βουτώντας μέσα σε κάδους και σωρούς σκουπιδιών.



Έβλεπα πολλούς από αυτούς να περνούν κάτω από το σπίτι μου, μέχρι που ανακάλυψα..τη γιάφκα τους! Ένα τετράγωνο πιο κάτω, υπάρχει μια υπαίθρια "Μονάδα Ανακύκλωσης", με στοιβαγμένα χαρτόνια, που περιμένουν χονδρέμπορους να τα αγοράσουν και - ένας Αλλάχ ξέρει πώς - να τα αξιοποιήσουν.



Αν και δεν είναι οι περιβαλλοντικές ανησυχίες που ωθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, το κέρδος (οικονομικό και περιβαλλοντικό) της επανάχρησης των ξεφτισμένων χαρτόκουτων, είναι μεγάλο. Ελπίζοντας σε μια συντονισμένη κρατική πολιτική ανακύκλωσης, τα "στελέχη" αυτού του πρωτόγονου Υπουργείου Περιβάλλοντος, δε φορούν γραβάτες και κοστούμια, αλλά μάλλινους σκούφους και μπαλωμένα γάντια εργασίας..


5 comments:

Στέλιος said...

Τους έχω δει άπειρες φορές στα Τσουκούρτσουμα, Αγγελάκο. Και βάζαμε στοίχημα με τη Γιώτα: αν είναι ιδιώτες ή αν είναι από τον Δήμο!

Γιώργος (Αθήνα) said...

Ναι πραγματικά παντού ξεφυτρώνουν...ειδικά τα χαράματα ή πολύ αργά τη νύχτα (και αυτοί επίσης καθαρίζουν την Ιστικλάλ & τα πέριξ) που είναι πιο άνετη η συλλογή και η μεταφορά του μπόγου...άλλος γυάλινα μπουκάλια, άλλος κουτάκια αναψυκτικών, πλαστικά, χαρτιά...έχω πετύχει ακόμη και κάποιον που είχε μέσα στο μικρό μπόγο του ξυλάκια από τελάρα μανάβηδων!
Στέλιο αν ήταν δημοτικοί, θα τους φόραγαν στολή. Η στολή εκεί είναι κάτι...

Anonymous said...

..."τα "στελέχη" αυτού του πρωτόγονου Υπουργείου Περιβάλλοντος, δε φορούν γραβάτες και κοστούμια, αλλά μάλλινους σκούφους και μπαλωμένα γάντια εργασίας.."

Είμαι σίγουρος ότι η συμβολή τους στο περιβάλλον είναι απείρως πιο αποτελεσματική από τους "συναδέλφους" τους με τις γραβάτες και τα κοστούμια.

Στέλιος said...

@Γιώργος (Αθήνα): έχεις δίκιο για τη στολή, αλλά η πάντα καχύποπτη Γιώτα υποστήριζε ότι ήταν μεν δημοτικοί υπάλληλοι αλλά σε ...μυστική αποστολή ώστε να καθαρίζουν χωρίς να φαίνονται !

Γιώργος (Αθήνα) said...

Στέλιο συγγνώμη ...αλλά ο Τούρκος, έχω την εντύπωση ότι, δεν δύναται να σκέφτεται τόσο όσο το καχύποπτο μυαλό της (άγνωστής μου) Γιώτας...μετά συγχωρήσεως και άνευ παρεξηγήσεως, δηλαδή...Χα χα χα!!!

Related Posts with Thumbnails