Πενιές στο Bollywood

Ψάχνοντας στο αρχείο με τις φωτογραφίες μου από την Πόλη, ξέθαψα έναν φάκελο από μια βροχερή βραδιά του Δεκέμβρη, όπου και πάλι η φίλη μου η Ήβη (βλ. προηγούμενη ανάρτηση) είχε μια λαμπρή ιδέα. Με προσκάλεσε στη συναυλία του Ορχάν Οσμάν, ενός από τους καλύτερους μπουζουκοπαίχτες της Τουρκίας, γεννημένος στη Γερμανία από μουσουλμάνους γονείς με Ελληνική υπηκοότητα. Για περισσότερα στοιχεία για τη ζωή και τη δισκογραφία του επισκεφτείτε την προσωπική σελίδα του.



Στη συγκεκριμένη συναυλία συναντήθηκε με το διάσημο Ινδό περκασιονίστα Trilok Gurtu.






Η λαμπρή καριέρα του γεννημένου στη Βομβάη Trilok βρίθει συνεργασιών με καλλιτέχνες από διαφορετικά μουσικά είδη, χωρίς βέβαια να ξεχνά τους ρυθμούς της πατρίδας του. Πάρτε για παράδειγμα τη συνεργασία του με τον Ορχάν, ένα ιντριγκαδόρικο πάντρεμα μπουζουκιού με Ινδικά κρουστά που αποδείχτηκε άκρως ενδιαφέρον.



Μιας και τα video που τράβηξα από τη βραδιά στο Jolly Joker δεν έχουν καλό ήχο, σας παραθέτω κάτι αντιπροσωπευτικό για τον καθένα τους.




Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ήβη και τον Ορχάν για την ευγενική τους χειρονομία να μου προσφέρουν δωρεάν πρόσκληση σ' αυτήν την Τουρκο-Ινδική φιέστα!

2 comments:

Mariana Kavroulaki said...

Eκπληκτικός ο Gurtu! Aγγελή μου, γιατί δεν προωθείς τα βιντεάκια στο FB?

Angelis said...

Αν εννοείς τα δικά μου, πιο πολύ θα σας ζαλίσουν, παρά θα τα απολαύσετε:)

Related Posts with Thumbnails