δωμάτια με θέα

Πολύς κόσμος με ρωτά ποιά είναι η καλύτερη περιοχή για να καταλύσει στην Πόλη. Το δίλημμα μεταξύ Σουλτάν Αχμέτ (Παλιά Πόλη, Ιστορική Χερσόνησος) & Τάξιμ, που τίθεται πάντα, χωρίς να καταλάβω ποτέ γιατί, είναι κατά την άποψή μου απλώς ρητορικό. Φυσικά και πρέπει να μείνετε στο Τάξιμ (θα το βρείτε στα sites των ξενοδοχείων επίσης ως Πέραν ή Μπέιογλου). Η καρδιά της Πόλης χτυπά εδώ και σε σχέση με το Σουλτάν Αχμέτ που ερημώνει μετά το κλείσιμο των μνημείων και των παζαριών, σου προσφέρει αμέτρητες επιλογές για διασκέδαση, φαγητό, αγορές κτλ. Η πρόσβαση από το Τάξιμ προς κάθε μεριά της Πόλης (συμπεριλαμβανομένης και της Παλιάς), το καθιστά επίσης και έναν άριστο συγκοινωνιακό κόμβο. Πολλά είναι τα ξενοδοχεία τριών-τεσσάρων-πέντε-δεκαπέντε αστέρων για όλα τα γούστα και βαλάντια, ίσως βέβαια λίγο ακριβότερα από εκείνα του Σουλτάν Αχμέτ, αλλά τη διαφορά θα την εξοικονομήσετε από τα ταξί που θα χρειαζόσασταν κάθε βράδυ για να επιστρέψετε για ύπνο.


Γι' αυτούς όμως, που θα ήθελαν να ζήσουν κάτι διαφορετικό, να πάρουν μια γεύση από ένα αυθεντικό Πολίτικο σπίτι, μιας άλλης εποχής, υπάρχει ακόμα μία επιλογή. Η φιλενάδα μου η Αλέβ, που ζει σε ένα αρχιτεκτονικό διαμάντι του Γαλατά, ακριβώς δίπλα από τον ομώνυμο Πύργο των Γενοβέζων,  διαθέτει δωμάτια προς ενοικίαση, για διαμονή μερικών ημερών ή και μερικών..μηνών. Για όσους είδατε την ταινία "Πάντα μόνος", σας γνωστοποιώ ότι το ζηλευτό σπίτι του "μοναχικού" σεφ, βρισκόταν στο ίδιο κτίριο! Στο πλακόστρωτο μπροστά στην είσοδο άλλωστε, γυρίστηκε κι η σπαρακτική σκηνή του χωρισμού!

 
Μένοντας σε μια από τις πιο ιστορικές περιοχές της Πόλης, φτάνεις σε 15 λεπτά στην Πλατεία Τάξιμ, σε 5 λεπτά στο λιμάνι του Καράκιοϊ (για να πεταχτείς για τσάρκες στην ασιατική πλευρά), σε 15-20 λεπτά στην Παλιά Πόλη, περνώντας τη γέφυρα του Γαλατά.! Το σπίτι βρίσκεται στον 4ο όροφο του ανακαινισμένου κτιρίου, είναι ευρύχωρο (160 τ.μ.) και τα πέντε δωμάτια έχουν θέα στον Κεράτιο, το Βόσπορο και τις στέγες της Πόλης. Είναι πλήρως επιπλωμένα, όπως και όλο το σπίτι άλλωστε, που είναι εξοπλισμένο με όλες τις ανέσεις: ίντερνετ, πλυντήριο (ρούχων & πιάτων), κουζίνα με πιατικά και καφετιέρες και λουτρό με μπανιέρα με ποδαράκια!


Υπάρχουν 2 κοινά σαλόνια, όπου πάντοτε βρίσκεις κάποιον για να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου,  αποκτάς παρέα για την περιήγηση της επομένης, πίνεις ένα κρασάκι βρε παιδί μου. Η Αλέβ επίσης, σίγουρα θα σε στείλει στο πιο hot πάρτι της βραδιάς, στα εγκαίνια της πιο hype γκαλερί ή στο πιο  super κανονάκι και βιολί της Πόλης για να μερακλώσεις! Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι, υπάρχει ακόμα καλύτερο μέρος για την ρωτήσεις όλα αυτά. Η πεθαίνω-για-αυτήν-την-θέα ταράτσα του σπιτιού! Αν κάποιος φίλος έχει μόνο δύο ώρες για να δει ΟΛΕΣ τις ομορφιές της Πόλης, Παλιάς & Νέας, τον ανεβάζω σ' αυτήν την ταράτσα!


Αν δε σε πειράζει βέβαια το αυστηρό βλέμμα του θείου της Αλέβ!


Για περισσότερες πληροφορίες (φωτό, διαθεσιμότητα, τιμές) μπορείτε να απευθυνθείτε στην ίδια την Αλέβ (tunelbuse@gmail.com, γράψτε στα αγγλικά)

7 comments:

Γιώργος {αθήνα} said...

Κατάλυμα στην ταράτσα δίνει η Αλέβ; Όχι τπτ άλλο, να μην μένει και ο θείος μόνος...



ΥΓ: Αχ, ωραία νυχτοφώτο με φεγγάρι, και την χάλασες με τα 2 ποτήρια στο foreground...

Angelis said...

θα χαρεί ο θείος!!!

τα 2 ποτήρια είναι ρακί και δροσερό νεράκι. πιες λιγάκι μπας και μεθώντας, γράψεις και κανά γλυκό λόγο βρε πουλάκι μου:)

Στέλιος said...

DEN YPARXEI, leme! Ton Oktobrio tha kleisw stis Alev domatio! Htan na erthw twra alla "poulisa" tin Polh gia mia dosi apo dalmatikes aktes, Montenegro, Dubrovnik klp!

Angelis said...

ήδη σας φαντάζομαι να τα λέτε πάνω από έναν αχνιστό καφέ στην σούπερ ταράτσα!

καλά θα κάνεις και θα πας και κάπου αλλού, η Πόλη δε σου κρατά κακία. ξέρει πόσο πολύ την αγαπάς άλλωστε!

να περάσεις καλά Στελάκο μου!

ΠανΚαπ said...

Αν έχει Wifi και διευκόλυνση otopark, συνοδευόμενα από λογικές και σταθερές τιμές, θα μας έχει σταθερούς πελάτες.

Ζωή να χουμε, να επιστρέφουμε στην Πόλη.

Ερμής said...

I'm sold! Υπέροχα είναι και πεθύμησα την Πόλη τόσο πολύ. Κατα Σεπτέμβρη μάλλον θα ξανανηφορίσω.

Angelis said...

@ ΠανΚαπ

για το Wifi είμαι σίγουρος, το Otopark κανονίζεται, η Αλέβ είναι μπεσαλού και κάνει καθαρές εξηγήσεις.

συμφωνώ με το "ζωή να έχουμε":)

@ Ερμής

Με το καλό!

Related Posts with Thumbnails