Παραδοσιακό τουρκικό φαγητό

Κάθε μέρα κιοφτέ, κεμπάπ, λαδερά, κοκορέτς, λαχματζούν και μύδια, σου λείπει βρε παιδί μου και λίγη παγκοσμιοποιημένη σαβούρα.


Αμέτρητες φορές δώσαμε ραντεβού με φίλους μπρος στο Burger King στην αρχή της Ιστικλάλ, μπρος στην εκκλησία της Αγ. Τριάδας, πάνω στην πλατεία Ταξίμ. Ποτέ όμως δεν καταδέχτηκα να μπω μέσα για φαγητό, πέρα από κάποιες φορές που τίμησα τις τουαλέτες του, τις οποίες και προτείνω σε όλους τους επισκέπτες που θα βρεθούν σε...ανάγκη.


Εντύπωση μου έκανε το πέτασμα από νοβοπάν, το οποίο αν και γράφει ότι πραγματοποιείται ανακαίνιση, εγώ δεν είδα κανένα εργοτάξιο στο εσωτερικό του. Περνάει από το καχύποπτο μυαλό μου ότι μπορεί να τοποθετήθηκε, ώστε να κρύβει τους μπουκωμένους πελάτες, από τα βλέμματα του διερχόμενου πλήθους, για όσο διαρκεί το Ραμαζάν. Σου λέει, μας έχουν που μας έχουν στην μπούκα (ο Τουρκικός λαός είναι από τους πλέον “Αντιαμερικανικούς”), ας μην “προκαλούμε” κι εμείς.. Όποιος γνωρίζει κάτι για το θέμα ας μας διαφωτίσει παρακαλώ. Δεκτές, ακόμα και οι πιο ευφάνταστες θεωρίες συνωμοσίας!


Στα ταμεία του καταστήματος δουλεύει μια πολυπληθής ομάδα αεικίνητων νεαρών (<18 ετών) αγοριών και κοριτσιών, με χαμόγελο και καπελάκια. Μιας και έκανα τη βλασφημία, το πήγα ως το τέλος. Συνόδεψα το Triple Whopper Burger με Milkshake φράουλα και πατάτες Ultra Big Size!


Από την ταράτσα, η θέα στην πλατεία Ταξίμ είναι πανοραμική και σου δίνει να καταλάβεις την περίεργη χάραξή της, την οποία δεν μπορείς να συλλάβεις όταν βρίσκεσαι στο επίπεδο του δρόμου, μιας και η συνέχειά της διακόπτεται από δρόμους, αφετηρίες λεωφορείων & τραμ, εισόδους του μετρό, παρτέρια και το μνημείο του Ατατούρκ. Εν κατακλείδι, αν και δεν προβλέπω να ξαναπάω σύντομα για φαγητό στο άντρο της αμερικανιάς (σαν τον Τσάβες ακούστηκα), μπορεί κανά milkshake να το πιω ρεμβάζοντας τη θέα της πλατείας ή..περιμένοντας τη σειρά μου στην τουαλέτα.

1 comment:

Στέλιος said...

Αγγελή κι εγώ, το Σάββατο το απόγευμα που με έπιασε η καταιγίδα στο Ταξίμ, κατέφυγα στο χαμπουργκεράδικο! Αλλά δεν έφαγα εκεί! Την έκανα για του Pehlivan, δίπλα ακριβώς, όπου τίμησα το αρνάκι!

Related Posts with Thumbnails