Η επίθεση της Ninja

Κάθε φορά που πετυχαίνω γυναίκες καλυμμένες πατόκορφα - πέρα από τα μάτια - με μαύρη μπούργκα, μου έρχονται στο μυαλό οι ninja που θαύμαζα στις βιντεοταινίες των 80's.



Σήμερα πέτυχα μια μαυροφορεμένη κυρία στη βόλτα μου στα Θεοδοσιανά Τείχη και σαν να μου φάνηκε να γυαλίζει κάτι στη χούφτα της, λέτε να ήταν σούρικεν (αστεράκι);


4 comments:

Γιώργος (Αθήνα) said...

Αγγελή, οι μαυροφορούσες του Ιράν εξαπλώνονται! Δεν είναι ασήμαντοι οι Ιρανοί επισκέπτες-πιστοί στην Τουρκία (βλ. θρησκευτικός τουρισμός, pilgrims σε ποικίλα ιερά ισλαμικά προσκυνήματα τόπους, "αγιάσματα", τάφους, σπήλαια με κορανική αναφορά)...μόνο τη σημειολογία δεν γνωρίζω! Μήπως το ολόμαυρο αντιστοιχεί αυστηρά σε σιίτισες;
Θυμάμαι χαρακτηριστικά τέτοια μαύρα λεφούσια από Ιρανές σιίτισες στα προσκυνήματα του Αβραάμ στην Urfa...ε κάπως σου έκανε το όλο θέαμα!
Ίσως και να σφάλλω...αν κάποιος άλλος αναγνώστης γνωρίζει λεπτομέρειες, ας μας διαφωτίσει.

Στέλιος said...

Χαχα, Αγγελάκο είσαι τρομερός! Ακου νίντζα η σιίτισα. Εκπληκτική παρομοίωση. Πάντως, όντως, με όλο αυτό το μαύρο ύφασμα να ανεμίζει, με κάτι τέτοιο μοιάζει. Θυμάμαι το Αύγουστο του 2006, όταν μέναμε στο Citadel, στην παραλικαή λεωφόρο του Σουλτάναχμέτ, μία πελάτισα που επίσης ήτα μαυροφορεμένη με μπούργκα από κορυφής μέχρις ονύχων. Και μιλάμε για θερμοκρασίες καλοκαιριού!

.liketobite said...

Αν και δεν θα γράψω κάτι σχετικό με το post σου, θέλω να σου παραθέσω αυτό το link http://www.360tr.com/34_istanbul/ayasofya/english/ καθώς πρόκειται για μια εξαιρετική παρουσίαση της Αγιά Σοφιάς. Πιστεύω άλλωστε πως είσαι ο πιο κατάλληλος για να το παρουσιάσεις.

την καλησπέρα μου

Angelis said...

@Γιώργος

Όντως, υπάρχουν πολλοί Μουσουλμάνοι που κάνουν προσκυνηματικό τουρισμό στην Πόλη, απλώς η κυρία της φωτό, ήταν "ιθαγενής". Ο φακός την έπιασε σε μια βόλτα στη γειτονιά της, κάπου στο Edirnekapi.

@Στέλιος

Για να μη νομίζετε ότι κράζω τη μαυροφορεμένη κυριά λόγω διαφορετικού θρησκεύματος (αυτό κι αν θέλει συζήτηση!), "Νίντζα" τις αποκαλούν και οι φίλοι μου οι μουσουλμάνοι.

@Like To Bite

Αγαπητέ,

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το post. Συνόδεψε το link με μια-δυο κουβέντες και θα το ανεβάσω στο blog:)

Related Posts with Thumbnails