Στατιστικές, Το Χάραμα

Κάποιοι δείχνουν ότι έχουν πάρει τη δουλειά τους στα σοβαρά. Ίσως βέβαια, κατά την εφαρμογή τους να  δρουν κάπως χοντροκομμένα :) Εξηγούμαι: στο τελευταίο ταξίδι με το τρένο Φιλία-Dostluk, μας μοίρασαν στα Τουρκικά σύνορα, ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο μας ζητήθηκε να συμπληρώσουμε.


Με τα φωσφορούχα κίτρινα (καλοξυσμένα) μολύβια έπρεπε να συμπληρώσουμε μια σειρά πεδίων με γενικά στοιχεία για το ταξίδι και την παραμονή μας στην Τουρκία. Πόσες ημέρες κράτησε το ταξίδι, τι είδους κατάλυμα προτιμήσαμε, ποιος ήταν ο λόγος του ταξιδιού κ.τ.λ. Oι ερωτήσεις συνέχιζαν και σε πιο "ευαίσθητα" δεδομένα, για τα "λεφτά, που αφήσαμε στην χώρα" (επιμερισμένα σε διαμονή, διατροφή, αγορές) και την κατάσταση της υγείας μας.


Θεμιτό είναι να γίνονται τέτοιες έρευνες, μιας και η άποψη των ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ της βιομηχανίας του Τουρισμού, δηλαδή ΟΛΩΝ ΗΜΩΝ, είναι πολύτιμη σε ιδιώτες (ή χώρες), που παρέχουν τις υπηρεσίες τους, σ' αυτό το απαιτητικό πεδίο με τον τεράστιο ανταγωνισμό. Μόνο που βρε παιδιά...όχι και στη 01:30 τα ξημερώματα, που ο άλλος βλέπει το 3ο όνειρο!


By the way, ταξίδεψα με την ελληνική αμαξοστοιχεία και δεν ήταν άσχημα. Μάλλον, το κράξιμο των ταξιδιωτών σε blogs και περιοδικά, έφερε τα θεμιτά αποτελέσματα. Πέρα από το ότι καταβολεύτηκα σε μια κουκέτα με τα 2 κρεββάτια στα ψηλά, που δίνει ευρυχωρία, οι υπάλληλοι του ΟΣΕ ήταν μέσα στις γλύκες: "Παιδιά περάστε, καθήστε, ότι χρειαστείτε εδώ θα είμαστε, έχουμε και κυλικείο και σαντουιτσάκια και καφεδάκια και τσιπουράκια κ.ο.κ.". Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσουν ένα βαγόνι-spa.

2 comments:

Lila said...

Aggeli mou, ayto simainei oti eisai Athina?????

Στέλιος said...

Eides omws oi geitones? Kai ellinika erotimatologia kai "eyxaristoume" kai olo glikes! Ayta emeis na ta blepoume!

Related Posts with Thumbnails