Γκαλερί στο..Ταρλάμπασι

Η περιοχή του Ταρλάμπασι, αν και τόσο κοντά στην πλατεία Ταξίμ, δεν είναι από τις ασφαλέστερες για να μείνει κάποιος. Δεν είναι τα τραβεστί που κάνουν πιάτσα ή διασκεδάζουν, ίσα-ίσα αυτό δίνει και έναν ανάλαφρο αέρα στη γειτονιά, με τα άπειρα καταστήματα περουκών και τα μπαρ με τις 80's ταμπέλες.



Το άσχημο είναι ότι αποτελεί κέντρο διακίνησης ναρκωτικών και γενικώς δίνει την αίσθηση ότι λειτουργεί ως καταφύγιο για ημιπαράνομες φυσιογνωμίες. Και φανταστείτε ότι μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα αποτελούσε μια περιοχή κατοικίας ,για καλοστεκούμενους Ρωμιούς και Αρμένιους "νοικοκυραίους".




Όμως, όπως και σε άλλες μητροπόλεις, έτσι και στην Ιστάνμπουλ, τα φτηνά ενοίκια, προσέλκυσαν χώρους τέχνης και γκαλερί στα όρια του Ταρλάμπασι, κυρίως επί της ομώνυμης λεωφόρου.



Η Τούμπα που κάνει ένα course φωτογραφίας, με κάλεσε στην έκθεση του δασκάλου της, ο οποίος εξέθετε ένα μέρος της δουλειάς του, με φωτογραφίες τραβηγμένες σε μέρη από όλη την Τουρκία. Αν εξαιρέσουμε την περίεργη επιμονή του καλλιτέχνη, να "πειράζει" τις φώτος με το Picasa της Google, τα θέματα ήταν ενδιαφέροντα και οι εικόνες ζωντανές.





Μιας και ήταν η μέρα των εγκαινίων, ήπιαμε κι ένα ποτηράκι κρασί, που το συνοδέψαμε με σουτζούκι και παστουρμαδοπιτάκια!


3 comments:

Lila said...

eixe ena afieroma i kathimerini stous sygxronous elladites tis Polis (esy dystyxos tous ksefyges!) kai oi pio polloi dilonan os agapimeno meros to Tarlampasi! mou kanei megali entyposi pou telika prokeitai gia mallon kakofimi synoikia!

Angelis said...

Lilaki exeis dikaio,

Opws stin Athina einai cool na meneis ston Kerameiko, sto Metaxourgio 'h stin Platia Koumoundourou (kali wra opws egw!), etsi ki edw, to Tarlabasi arxizei na ginetai to neo hype meros!

Oso gia to afierwma tou Kappa, molis to Savvato gnwrisa s'ena baraki ton Alexandro pou egrapse to arthro, distixws ligo arga:((

Ta perissotera pantws paidia, pou milane sto afierwma, ta gnwrisa prosfata kai anatharisa ligaki, giati ws twra den iksera kai pollous alternative Ellines stin Poli!

Στέλιος said...

Ασε, μην μου λες για το Ταρλάμπασι, τις πρώτες φορές που είχα έρθει στην Πόλη, με το θράσσος του πρωτάρη, χώθηκα μέσα στα στενά του και το περπάτησα στισ 3 τα ξημερώματα! Αν και κανείς δεν με πείραξε, όταν εκ των υστέρων έμαθα ότι ήταν επικίνδυνο αυτό, έπαθα σοκ :)

Related Posts with Thumbnails