Istanbul Culinary Institute

Σε μια από τις πιο ιστορικές γειτονιές του Πέραν, ανάμεσα στα πρώτα ξενοδοχεία που χτίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα (βλ. Pera Palace, Buyuk Londra κ.ά.), βρίσκεται το Istanbul Culinary Institute, το Ινστιτούτο δηλαδή Εκπαίδευσης Chef.




Είναι μια σχολή εκκολαπτόμενων μαγείρων, που στεγάζεται σε ένα 3όροφο ανακαινισμένο κτίριο με στενή πρόσοψη από μέταλλο και γυαλί, το οποίο λειτουργεί ως εστιατόριο κατά τις εργάσιμες ημέρες (07:30-11:00 πρωινό / 12:00-15:00 γεύμα / 15:οο-18:00 fingerfood).




Σήμερα το πρωί πέρασα από εκεί για παραδοσιακό πρωινό με ντομάτα, αγγούρι, ελιές, λευκό τυρί, καϊμάκι (βούτυρο) με μέλι και μια σπιτική μαρμελάδα κυδώνι, με χοντροκομμένα τα κομμάτια του φρούτου. Οι 2 τελευταίες θεσπέσιες λιχουδιές ήρθαν μέσα σε ανοξείδωτα μπολάκια.


Στην ανοιχτή κουζίνα χαμογελαστά αγόρια και κορίτσια καθάριζαν ψιλόκοβαν, πολτοποιούσαν και γαρνίριζαν καθώς πειράζονταν μεταξύ τους, δίνοντας στο χώρο μια φρεσκάδα.



Το μενού του πρωινού περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από ομελέτες, τοστ και σάντουιτς, αρτοποιήματα, τσάγια και χυμούς.


Θα επανέλθω με παρουσίαση του μεσημεριανού μενού του ινστιτούτου. Η πρώτη εντύπωση πάντως από τη δουλειά που γίνεται εδώ είναι θετικότατη!


No comments:

Related Posts with Thumbnails