Milonga στην..Ασία



Οι νύχτες της Πόλης είναι σειρήνες για τους παθιασμένους tangeros. Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, έχεις τουλάχιστον 2 επιλογές (βλ. πρόγραμμα) κάθε βράδυ. Κάθε Παρασκευή η πιο μεγάλη milonga της Πόλης, γίνεται στο Dalyan Club, της Ασιατικής πλευράς. Πρόκειται για έναν ιδιωτικό χώρο μπροστά στη μαρίνα της περιοχής Fenerbahce του Kadikoy, με αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνα, πετρόκτιστα κτίρια με πολυτελή εσωτερική διακόσμηση και φυσικά..ξύλινα πατώματα!


Να δείτε φιγούρες, χαρές κι αγκαλιάσματα που έκαναν, σ' αυτά τα πατώματα, οι 35(!) Έλληνες χορευτές που επισκέφτηκαν την Πόλη, με σκοπό να ξεβιδωθούν σε ένα 3ήμερο παραλήρημα Tango! Τα παιδιά, κυρίως Θράκες από Ξάνθη και Κομοτηνή (εντάξει και κάποιοι Δραμινοί και Αθηναίοι!) του δώσανε και κατάλαβε & χωρίς καμία καθυστέρηση δημιουργήθηκαν τα πρώτα Ελληνοτουρκικά ζευγάρια!




Επειδή δεν είχα γνωρίσει μέχρι εκείνη την ώρα προσωπικά όλα τα παιδιά του ελληνικού γκρουπ, δεν μπορούσα να ξεχωρίσω ποιος ήταν Έλληνας και ποιος Τούρκος! Είχε πολύ πλάκα, σε ποιον να μιλήσω Ελληνικά, σε ποιον Τουρκικά και σε ποιον Αγγλικά, χαμός!




Κορίτσια και αγόρια, έχουν να πουν τα καλύτερα για τους Τούρκους καβαλιέρους και ντάμες, μιας και πέρα από το υψηλό επίπεδο χορού (όπως μου ομολόγησαν όλοι), ήταν και ιδιαίτερα θερμοί και ευγενικοί!





Θέλω να ευχαριστήσω για την αρμονική συνεργασία, τόσο τους Έλληνες tangeros (τη Ζωή, το Ναπολέων, τη Γωγώ, το Γιώργο και όλους έναν προς έναν), όσο και τους Τούρκους και κυρίως το διοργανωτή της milonga Aydogan Arkis και τον εξυπηρετικότατο Meshud, maitre του Dalyan Club.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Παρακαλώ τους αγαπημένους μου (πλέον) χορευταράδες, να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες και σχόλια για τη μουσική της milonga, τον χώρο, το επίπεδο των Τούρκων χορευτών κτλ. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει πολύς κόσμος εκεί έξω που καίγεται να μάθει!

3 comments:

Anonymous said...

Για τοθσ επόμενους Έλληνες που θα βρεθούν στην tango-Κων/λη εχω να πω πως η Συγκεκριμενη milonga είναι η καλυτερη,τουλαχιστον εκ των τριων που επισκεφθηκαμε!Μουσικη,χώρος και πάτωμα παρα πολύ καλα κ το επίπεδο των χορευτων ακομα καλυτερο!Δεν πίστευα ό,τι χορευα με αρχάριο 4ων μηνών τοσο απίστευτα ρυθμικα και χωρισ το παραμικρο τραβολογημα!!Κ πολύ ευγενικοι κ φιλικοί άνθρωποι!Επιβάλεται η επίσκεψη!!
ΚΑΤΕΡΙΝΑ

kouk said...

α ρε ναπολέων και κατερίνα, μας κάνατε περήφανους και στο εξωτερικό :-)

Ζωή said...

Και οι 3 milongas που επισκεφθήκαμε ήταν καλές.

Αυτή όμως που θα μείνει αξέχαστη σε όλους ήταν της ασιατικής. Εξαιρετικός χώρος, όμορφος κόσμος, αρκετά καλό επίπεδο χορευτών, καλό σέρβις. Δεν αναφέρω την ευγένεια γιατί αυτή τη συναντάς παντού στην Πόλη.

Η μουσική ήταν αρκετά καλή για αυτούς που τους αρέσει το κλασσικό ρεπερτόριο. Οι λάτρεις του nuevo όμως θα πρέπει να έφυγαν λιγάκι απογοητευμένοι καθώς δεν έπαιξε κανένα ανάλογο κομμάτι όση ώρα ήμασταν εκεί.

Αυτό βέβαια για το οποίο παραμιλάμε όλοι όσοι είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε εκείνη τη βραδιά, είναι η θεσπέσια τούρτα γενεθλίων που μας προσφέρανε. Απίστευτη γεύση!!!!!

Related Posts with Thumbnails