Ο αντίζηλος..τζιερτζής

Η αγάπη για τα συκωτάκια στην Πόλη είναι θερμότατη. Μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους, όμως τις περισσότερες φορές ψήνονται, σε κομματάκια, περασμένα σε μεταλλικές λάμες. Θυμάστε το Canim Ciğerim φαντάζομαι, το τζιερτζίδικο που παντιέρα έχει ένα πλήρες μενού με συκωτάκια και πολλά πολλά συνοδευτικά, πρασινάδες και σάλτσες.



Όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, έτσι και στην Τουρκία, πολύ συχνά βλέπεις συνεταίρους ενός πετυχημένου εστιατορίου, να χωρίζουν τα τσανάκια τους και να ακολουθούν σόλο καριέρα. Πολλές φορές μάλιστα, είναι οι πρώην υπάλληλοι που θέλουν να γίνουν αφεντικά - δεν τους κατηγορώ, ποιός θέλει έναν κεχαγιά πάνω από το κεφάλι του; - και αποχωρώντας από το μαγαζί, ανοίγουν το δικό τους, κρατώντας το ίδιο δοκιμασμένο κόνσεπτ, ποντάροντας στην εμπειρία και τις γνωριμίες που απέκτησαν, όσο δούλευαν για το παλιό αφεντικό.




Μια τέτοια περίπτωση, είναι και το Ciğerimin köşesi, που άνοιξαν παλιοί συνεργάτες του Canim Ciğerim. Βρίσκεται σ' ένα αδιέξοδο καθετάκι της Ιστικλάλ, στα δεξιά καθώς κατεβαίνεις, 20 μέτρα μετά το Λύκειο Γαλατασαράϊ.



Το μενού του είναι ντάλε-κουάλε με της προγενέστερης ψησταριάς, σε τιμές 2-3 λίρες φτηνότερες.





Το Şalgam είναι το ποτό που πάει γάντι στα ψητά, σερβιρισμένο δε σε ψηλό ποτήρι, μοιάζει με κοκτέιλ. Ναι, ναι, καρότο είναι αυτό που βλέπετε!



Στο τέλος, το τσαγάκι έρχεται για την απαραίτητη χώνεψη..σωστό βάλσαμο.


3 comments:

Γιώργος (Αθήνα) said...

Aχ Αγγελή αυτά τα μεταλλικά σουβλιά...σαν άλλα τόξα τού Αγ. Σεβαστιανού...κατευθείαν στο στομάχι μας!!!

Anneta said...

Βρε τζιέριμ' τι θα γίνει με αυτές τις αναρτήσεις σου, κάθε φορά που σε ανοίγω, ανοίγει και μια τρύπα στο στομάχι μου. Άντε να'ρθουμε να τα δοκιμάσουμε κι αυτά τα συκωτάκια.

Angelis said...

@Γιώργος

Ακόμα γελάω με τα τόξα του Αγ. Σεβαστιανού! Πού τα βρίσκεις και τα λες, βρε παιδί μου?

@Αννέτα

Κι εντωμρταξύ, θα μένετε τελείως δίπλα! Ειδικά στο Canim Cigerim!

Related Posts with Thumbnails