Τα παπούτσια του..Tango

Όποια γυναίκα και να ρωτήσεις στην Πόλη, ξέρει το Νετζμί, τον ταλαντούχο τεχνίτη για παπούτσια χορού με ειδικότητα στα παπούτσια Tango. Για τους καβαλιέρους υπάρχει ο Χασάν (βλ. εδώ). Ακόμα και αυτές που δεν χορεύουν, παραγγέλνουν ένα ζευγάρι για να φορέσουν στο γάμο της αδερφής τους, ή για μια ιδιαίτερη βραδιά.



Ο Νετζμί Ουστά (usta=μάστορας, δεξιοτέχνης), αν και νέος σε ηλικία κάνει αυτή τη δουλειά πολλά-πολλά χρόνια και έχει μια στρατιά αφοσιωμένες πελάτισσες. Μου λέει ότι δύσκολα φεύγει κάποια από κει μέσα μόνο με ένα ζευγάρι, αφού ο πειρασμός τόσο αυτών στα ράφια του εργαστηρίου (οι φίλες μου επιμένουν ότι αυτά που παραγγέλνεις είναι πιο ωραία από τα έτοιμα), όσο και των πάμπολλων μοντέλων στους καταλόγους και το site του, είναι μεγάλος.




Συνήθως, χρειάζεται κανά 10-15λεπτο να πάρει τα μέτρα της ντάμας, και άλλες 3 εβδομάδες περίπου μέχρι να τελειώσει το ζευγάρι.


Οι φώτος είναι τραβηγμένες από το εργαστήριο του Νετζμί, που βρίσκεται στο Ταρλάμπασι, μια όχι και τόσο "καλόφημη" γειτονιά του Ταξίμ. Βέβαια πιστεύω, και ας με διορθώσουν οι tangeros φίλοι μου, ότι ίσως τα αμαρτωλά vibes του μαχαλά, να δίνουν την απαιτούμενη έμπνευση στο μάστορα να τα φτιάχνει κατάλληλα για ασταμάτητους χορούς!



Align Center

1 comment:

Anonymous said...

Φράσεις που ακούγονται σε "δωρεάν" προγράμματα λάτιν χορών των Διαφόρων Δήμων της Αττικής:
- Ξέρετε, ο Δήμος μας απαγορεύει να χορεύουμε με κοινά παπούτσια, για να μη χαλάσει το πάτωμα. Πρέπει κύριε να αγοράσετε αντρικά χορευτικά παπούτσια, από τον κύριο Κώστα που κάνει ειδικές τιμές.
- Κύριε Κώστα, έχετε να μου δείξετε τα αντρικά χορευτικά παπούτσια για να αγοράσω.
- Όχι δεν τα έχω, Τι νούμερο έχετε;
- 42.
- Ξέρετε, θα πρέπει να το κάνουμε παραγγελία. Μου δίνετε 110 Ευρώ για τα παπούτσια και σε 10 μέρες σας φέρνω ένα ζευγάρι αντρικά χορευτικά.
- Καλά, να σας πληρώσω τόσα λεφτά για ένα ζευγάρι παπούτσια και προκαταβολικά. Και πως θα είναι.
- Θα είναι .... παπούτσια χορού!

Related Posts with Thumbnails