Τσιπού (Ρα) κί

Στείλατε email στο info@bestpostawards.gr για να εξασφαλίσετε προσκλήσεις για την Τελετή Απονομής των Best Post Awards 2009; Ραντεβού στις 9 Φλεβάρη!

Για τα Ψωμαθειά μιλήσαμε παλιότερα και σίγουρα θα το κάνουμε ξανά. Αυτήν τη φορά κάνουμε focus στη φήμη που έχουν ως ένα από τα καλύτερα και αυθεντικότερα μέρη που μπορεί κανείς να απολαύσει φρέσκο ψαράκι.


Υπάρχουν πολλές ψαροταβέρνες στη γειτονιά, οι περισσότερες από τις οποίες απλώνουν τα τραπεζάκια τους γύρω από τη μικρή ψαραγορά της, τελείως διαφορετική από αυτήν του Μπεσίκτας.


Εμείς επιλέξαμε να καθίσουμε σε ένα μεϊχανέ που καταλαμβάνει τους ορόφους ενός παλιού ξύλινου σπιτιού, δίπλα ακριβώς στο σταθμό του τρένου.


Τα πιάτα που πέρασαν από το τραπέζι μας, χωρίς να διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας - βλ. πεπόνι με λευκό τυρί και ανάμικτη σαλατούλα - ήταν όλα νόστιμα. Το σπανάκι και οι γαρίδες σε γιουβέτσι (πήλινο σκεύος) που έπαιξαν το ρόλο του μεζέ και τα κυρίως, ψητή τσιπούρα και λαβράκι, ήταν φρέσκα και καλοψημένα.




Όπως πάντα όμως, αυτό που έχει σημασία και επανειλημμένως τονίζω είναι ότι η καλή παρέα και η χαλάρωση που προκαλεί το ρημάδι το ρακί, δίνουν το "ουπςςς" στην εμπειρία. Το μόνο που εύχομαι είναι να είμαστε γεροί, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να ξεκοκαλίζουμε (ή όπως βλέπετε παρακάτω, να το κάνουν άλλοι για μας!) ψαράκια, χασκογελώντας και μπερδεύοντας τη γλώσσα μας:)


2 comments:

Γιώργος (Αθήνα) said...

Οι σιελόρροιες συνεχίζουν...σούπερ η πολύχρωμη σαλάτα σας, κύριοι! Και εκείνη η νότα, τούφα, θυμαριού (ορθά δεν το διέκρινα;) πάνω από το καρότο...ε όλα τα λεφτά!
Hepsi çok zevkli!!!

Angelis said...

Αν θυμάμαι καλά Γιώργο,
η τούφα είναι ένα κλωναράκι άνηθος.

Πάντως çok zevkli indeed!

Related Posts with Thumbnails