Γκαλερί Rodeo

Έχω αναφερθεί και παλαιότερα στην καλλιτεχνική σκηνή της Πόλης, με την ευκαιρία της 11ης Μπιενάλε το φθινόπωρο του 2009. Στο κτίριο ενός από τα 3 venues της δε, στεγάζεται μια από τις γνωστότερες γκαλερί της Πόλης - η Rodeo Gallery, με ιδιοκτήτρια μάλιστα μια Ελληνίδα, τη Σύλβια Κούβαλη.



Μετά από σπουδές και εργασία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η Σύλβια βρέθηκε 5 χρόνια πριν στην Τουρκία, δουλεύοντας για μια προηγούμενη μπιενάλε. Το ένα έφερε το άλλο και πολύ σύντομα η δραστήρια Αθηναία εδραιώθηκε στην καλλιτεχνική "πιάτσα" της Πόλης.



Στην έκθεση που τρέχει αυτό το διάστημα (έως τις 23 Ιανουαρίου) με το όνομα “Hand in Hand”, το κοινό έχει την ευκαιρία να δει τα έργα της Anna Boghiguian, μιας από τις σημαντικότερες σύγχρονες καλλιτέχνιδες που έχει να επιδείξει η Αίγυπτος.





Στα εγκαίνια της έκθεσης, ο Τούρκος αρχιτέκτονας, μουσικός, καλλιτέχνης Cevdet Erek παρουσίασε μια περφόρμανς, δημιουργώντας ήχους "τρίβοντας" τα χέρια του πάνω σ' ένα μάλλινο χαλί κρεμασμένο στον τοίχο.



Απαραίτητη είναι η τέχνη στη ζωή μας, αλλά οι καλλιτέχνες άνθρωποι είναι κι αυτοί..και πεινούν! Η Σύλβια φρόντισε και γι' αυτό (μα δε σας είπα ότι είναι μέσα σ' όλα;) και μετά τα εγκαίνια μεταφερθήκαμε για δείπνο στο ξενοδοχείο Buyuk Londra. Πάντοτε απολαμβάνω την παρέα αρτιστίκ τύπων, με κάνει να αισθάνομαι κι εγώ λιγάκι καλλιτέχνης..

2 comments:

Mariana Kavroulaki said...

Είναι η γκαλερί για την οποία μου μίλησες Αγγελή? Πολύ ενδιαφέρον το φιλμάκι, θα σου το δανειστώ για τη σελίδα μου στο facebook.

Angelis said...

Δεν θυμάμαι αν σου είχα μιλήσει για τη Rodeo Gallery συγκεκριμένα, αλλά φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις το video όπως αγαπάς:)

Χαρά μου είναι άλλωστε!

Related Posts with Thumbnails