Το μεϊχανέ του Γαλατά (#1)

Πολλοί με ρωτούν που μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακούς μεζέδες με συνοδεία καλής τουρκικής μουσικής. Ένα μέρος που συνδυάζονται τα 2 παραπάνω με απολαυστικό τρόπο είναι το Galata Meyhanesi, σε ένα καθετάκι στα δεξιά της Ιστικλάλ (προς το τέρμα της).



Προσφέρει ένα fix menu που περιλαμβάνει 9 κρύους μεζέδες (μελιτζανοσαλάτα, λευκό τυρί, σέλερι τουρσί, γαύρος μαρινάτος, φασόλια πλακί, ντολμαδάκια γιαλαντζί κ.α. που αλλάζουν ανά εποχή), 3 ζεστούς μεζέδες (μπορέκι με τυρί, ντολμάδες με κιμά, μανιτάρια με κασέρι σε πήλινο) και για κυρίως, συνήθως χουνκιάρ μπεγεντί (μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας) και κοτόπουλο με πιπεριές, που συνοδεύεται με πιλάφι και πουρέ πατάτας. Τελειώνουμε με μια ποικιλία φρούτων και σιμιγδαλένια χαλβά.





Το μενού που είναι νόστιμο & χορταστικό, συνοδεύεται από 1 μεγάλο μπουκάλι ρακί για 4 άτομα (μπύρες ή κρασί ανάλογα με την προτίμηση) και κοστίζει 50 λίρες (λίγο λιγότερο από 25 ευρώ), αξίζει τα λεφτά του. Ειδικά, αν αναλογιστείς ότι όσο εσύ τρως, 4 επαγγελματίες μουσικοί παίζουν καλή τουρκική μουσική, τόσο διαφορετική, όσο και οικεία σε ένα ελληνικό αυτί. Η πιστοποιήση της ποιότητας των μουσικών, έγινε από φίλους που ξέρουν καλά το αντικείμενο.





Το website του μαγαζιού ίσως να σε ξενίσει με την επιλογή των 3 γλωσσών που διαθέτει (και ελληνικά παρακαλώ), αλλά η εντύπωσή μου είναι ότι δεν είναι μια αρπαχτή για τουρίστες.



Για να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα για το συγκεκριμένο μεϊχανέ, διαβάστε και τις εντυπώσεις του Παναγιώτη Κ., στο post που ακολουθεί.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι, να είμαστε όλοι υποψιασμένοι, χωρίς να θεωρούμε κανέναν "αυθεντία" (και της αφεντιάς μου συμπεριλαμβανομένης), να ψαχνόμαστε πάντα και να είμαστε "καχύποπτοι" (όσο πρέπει).

Μόνο έτσι θα απολαμβάνουμε τις καλύτερες υπηρεσίες και τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

3 comments:

Στέλιος said...

Ax ti me thymises! Exoume faei edw!

Anonymous said...

Αγγελή η πληροφορία σου αξιόλογη! Και οι φωτος σου παρακινούν θετικότατα!!! Γενικώς ακολουθώ τον κανόνα να τρώω εκεί που προτιμούν να τρώνε οι εντόπιοι...οπότε τα πολύ ή μη τουριστικά επί και πέριξ της Ιστικλάλ τα αποφεύγω ως ο δ,,, το λιβάνι...θα κάνω εξαίρεση χάριν εσού σε μελλοντικό μου ταξίδι!
Σύντροφε, κeep on searching & tasting for us!
Γιώργος (Αθήνα)

Angelis said...

Γιώργο γεια σου,

Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνεις. Για πιο σφαιρική ενημέρωση, διάβασε και το σχόλιο του Παναγιώτη Κ.

Related Posts with Thumbnails