Tango κι εγώ!

Εντάξει τώρα, υπερβολικός όπως πάντα. Δεν άρχισα δα και τις φιγούρες, τα παπούτσια απλώς πήρα και προς το παρόν, μόνο τα καμαρώνω! Μου άρεσαν πολύ! Πως σας φαίνονται;



Τα παρήγγειλα στον Χασάν Ουστά (usta=μάστορας, δεξιοτέχνης) κι επειδή τα θέλω για κανονική χρήση και όχι για χορό σε πίστες τάνγκο, βάλαμε "συμβατικές" σόλες. Κατά την παραγγελία ο Χασάν παίρνει τα μέτρα σου (έχω παραγγείλει και για φίλους, χρειάζεται το νούμερο και το περίγραμμα της πατούσας) και συνήθως είναι έτοιμα σε 2-3 εβδομάδες. Μπορείς να διαλέξεις από μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και υλικών.


Ο Χασάν είναι ένας χαμογελαστός γκριζομάλλης κύριος. Ένας καλός οικογενειάρχης με δυο παιδιά, τα οποία επέλεξαν διαφορετικές καριέρες (στην τηλεόραση η κόρη και τα οικονομικά ο γιος του), που διατηρεί το εργαστήρι του σ' ένα πολυκαιρισμένο οικοδόμημα του Ταρλάμπασι. Στο ίδιο κτίριο, βρίσκεις στον 1ο όροφο τον Χασάν usta και στον 3ο τον Νετζμί usta, τον μετρ των γυναικείων παπουτσιών χορού. Είμαστε γείτονες με τους τεχνίτες, ένα τετράγωνο μόλις μας χωρίζει.



Λέτε να την πατήσω κι εγώ σαν κάποιους εσάς εκεί έξω, που κοιμάστε, ξυπνάτε και πορεύεστε στη ζωή με το tango για ευαγγέλιο; Δεν ξέρω μωρέ, αλλά θεωρώ ότι είμαι πιο κοντά στο ανατολίτικο..λίκνισμα! Λυπάμαι μόνο για τα καημένα τα παπουτσάκια μου, που δεν θα αξιωθούν να χορέψουν τον χορό για τον οποίο προρίζονταν..

4 comments:

Στέλιος said...

Βρε εγώ αρχίζω από Δευτέρα τα τουρκικά κι εσύ αρχίζεις τανγκό? Αφεριμ!

stavriani said...

Ma ti iperoha papoutsia einai afta?
Ti aisthisiaka kai stilata? Ti iperohi ekfrasi pou ehoun!
Ektos apo tzamia, tora tha arhiso na filao kai papoutsia mou fainetai!
Me tis poli thermes efhes mou kai gia ena zevgari katallilo gia flamenco!!!

Imamis said...

Είσαι θεός λέμε !

Angelis said...

@Στέλιος

Καλή αρχή Στέλιο! Σε περιμένω με την πρώτη ευκαιρία στην Πόλη για practice!

@Σταυριανή

Η πρωτοπόρος του εκκεντρικού (αλλά και σικάτου) στυλ άρεσε τα παπούτσια μου. Αυτό κι αν είναι σπουδαία τιμή!

@Ιμάμης

Εεε, βρε Ιμάμη μου...
Τα παραλές:)

Related Posts with Thumbnails